Actua

Journalistiek

De documentaire Forbidden Voices gaat over drie vrouwelijke bloggers uit Cuba, China en Iran. Met onvermoeibare vastberadenheid houden Yoani Sánchez, Zeng Jinyan en Farnaz Seifi mensen overal ter wereld op de hoogte van de misstanden in hun land.

Ooit al eens op een kermis geweest waar je geen lawaai mocht maken? Waar je geen plezier mag hebben? Waar je niet gewoon mag genieten van smoutenbollen en een zoete suikerspin?
Ik wel. Dit weekend nog, op Posse Leest.

'Wij staan voor meer welvaart die eerlijk verdeeld wordt. We zorgen ook voor minder vervuiling.' De combinatie van ecologie en het sociale vind je enkel bij Groen, aldus Wouter Van Besien (Groen). Kif Kif nodigde hem uit om dit verder toe te lichten.

Opinies

Campagnewatchers die het succes van het N-VA parcours pogen te verklaren leggen vooral de klemtoon op het inhoudelijke initiatief dat bij de Wever berust. Wat men op die manier onderbelicht is dat de N-VA ook de vorm van deze campagne beheerst. Een korte analyse.

De propagandashow van Obama was indrukwekkend. Het land viel enkele dagen op zijn gat. Miljoenen euro’s werden opgehoest om ‘de leider van de vrije Wereld’ zoals Bjorn Soenens hem in ware Koude Oorlog retoriek benoemde, veilig te verwelkomen

Mohamed Chakkar (FMV) heeft overschot aan gelijk. Nog te vaak gaat men in het huidige minderhedendebat ervan uit dat etnisch culturele minderheden in België betutteld moeten worden en dat ze zich in een uitzichtloze situatie bevinden waar ze uit moeten gered worden.

Mediawatch

Gisteren waren we met zijn allen terug bevoorrechte getuigen van de uitgekiende communicatiestrategie van N-VA. Liesbeth Homans ging op Terzake ‘in debat’ met professor-emeritus Jan Vranken, een gerenommeerd expert in armoede en sociale uitsluiting. Ico Maly analyseert het debat.

24-04-2014 | Ico Maly | Lees verder

Gisteren zagen we een klassieke De Wever op Reyers Politiek. De N-VA-voorzitter gaf een 50 minutenlange bloemlezing van zijn oneliners. Een kritische stem ontbrak volkomen.

08-04-2014 | Ico Maly | Lees verder

Onderzoek

De invulling die Vlaamse jongeren aan hun nationale identiteit geven kan hun houding ten aanzien van welvaartsherverdeling voorspellen. Dat blijkt uit de masterproef Identiteit en herverdeling door Joost Vandoninck, master in de politieke wetenschappen (KU Leuven).

E-books

De wereld was tot 1989 niet alleen een bipolaire wereld, ze was er één waarin ideologie de belangrijkste breuklijn vormde in het politieke landschap. Bij het naderen van het 2de millennium werd cultuur de centrale breuklijn in de politiek

Andere stemmen

In de vorm van 12 jongeren uit vluchtelingenkamp Aïda kreeg ons land dit jaar een paasgeschenk recht uit Betlehem. Samen met hun 2 gepassioneerde begeleiders zijn ze verbonden aan het Lajee Center, dat ondanks de bezetting inzet op de culturele ontplooiing van de kinderen en jongeren uit het kamp.

Bahram Maaruf (22) keert samen met zijn vader, een voormalig guerillastrijder, terug naar Koerdistan. Dit is zijn reisverhaal. Bahram in Koerdistan epiloog: Terug thuis

Bahram Maaruf (22) keert samen met zijn vader, een voormalig guerillastrijder, terug naar Koerdistan. Dit is zijn reisverhaal. Bahram in Koerdistan Dag 12: De koning op de berg en de mier eronder

Dossiers

Jeugdwerkloosheid is één van de grootste structurele problemen in onze maatschappij. Hierbinnen bevindt zich een hardnekkige kern van jongeren met niet-Vlaamse roots. Kif Kif en de jongeren van API 3.0 pleiten voor praktijktesten om discriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

'Wij staan voor meer welvaart die eerlijk verdeeld wordt. We zorgen ook voor minder vervuiling.' De combinatie van ecologie en het sociale vind je enkel bij Groen, aldus Wouter Van Besien (Groen). Kif Kif nodigde hem uit om dit verder toe te lichten.

Het Vlaamse onderwijs scoort meer dan behoorlijk op kwaliteit, maar het is allesbehalve een goednieuwsshow. De ongelijkheid is bijzonder hoog en het onderwijs houdt dit in stand in plaats van kansen te geven aan alle leerlingen.

http://www.kifkif.be/actua/