Actua

Journalistiek

Vzw De Touter is een organisatie die zich situeert binnen jongerenwelzijn. Kif Kif had een gesprek met hen.

Na zijn succesvol boek ‘In Brussel’, waarin hij de nieuwe inwoners een gezicht en een verleden geeft, onderneemt historicus Hans Vandecandelaere nu een reis doorheen de gelaagde werkelijkheid van Oud-Molenbeek.

Kif Kif & School zonder Racisme smolten beider expertise samen tot een workshop 'Media & Beeldvorming' voor de 3de graad van het secundair onderwijs. Vanaf Januari 2016 zullen we langs scholen gaan om jongeren bewust en kritisch te leren omgaan met media; mediaformats, discours en beeldvorming.

Opinies

Naar de standaard die De Wever enkele jaren geleden zelf gezet heeft, is zijn retoriek vandaag niet meer te onderscheiden van die van Vlaams Belang, schrijft Ico Maly. Waarom wees niemand daarop tijdens het openingscollege politicologie aan de UGent?

De solidariteit van de Europeanen heeft de aarzeling, de ontkenning en het egoïsme van Europese overheden pijnlijk zichtbaar gemaakt. Daar waar de overheid mensen op straat laat staan, ontstaat een golf van solidariteit en een overvloed aan tenten, kledij en voedsel om mensen te helpen.

Een moord heeft deze maand de wereld verenigd, de moord op Cecil, de leeuw. De details kennen we allemaal, of toch genoeg om verontwaardigd te reageren. Wat is de aard van de vele reacties en hoe helpen ze ons vooruit?

Mediawatch

Hoe vaker Vlaanderen ‘wolf’ schreeuwt, hoe banger de Vlamingen worden en hoe meer overdreven het antwoord daarop wordt.

01-10-2015 | Orlando Verde [Kif Kif] | Lees verder

Even ritueel als het offerfeest zelf zijn de jaarlijkse publieke discussies erover. “Moslims krijgen ongelijk” kopte De Standaard. Maar waarin dan precies?

23-09-2015 | Jonas Slaats | Lees verder

Onderzoek

Vluchtelingengezinnen hebben nauwelijks toegang tot de eerste en tweedelijnszorg. De opvangcentra van het Rode Kruis stellen heel wat complexe psychosociale problemen vast bij hun bewoners, maar ondervinden grote moeilijkheden bij de doorwijzingen naar de reguliere zorgvoorzieningen.

E-books

Atef Saed, journalist en syndicalist, verblijft 10 jaar in een gevangenis. Hij wordt een zwijgzaam man, maar niet verbitterd. In 2003 leidt hij een FOS/AC ABVV project om de vakbondswerking van de Palestijnse vakbond te versterken.

Andere stemmen

De islamitisch geïnspireerde studentenvereniging Mahara hield een eerste infomoment. Mahara wil graag een divers publiek aantrekken: "Zowel studenten van universiteit als van de verschillende hogescholen, zowel moslims als niet-moslims", legt voorzitter en rechtenstudent Khalid El Jafoufi uit.

Ook imam Sulayman Van Ael brengt dit jaar geen offer. “De moslimgemeenschap staat voor het welzijn van het dier”, stelde hij woensdagavond in Terzake.

Jaarlijks verhogen sportclubs het inschrijvingsgeld voor hun spelers. Het wegvallen van sponsors en de stijgende prijzen van de sportinfrastructuur zouden de hoofdredenen van deze evolutie zijn.

Dossiers

Hoe vaker Vlaanderen ‘wolf’ schreeuwt, hoe banger de Vlamingen worden en hoe meer overdreven het antwoord daarop wordt.

Vzw De Touter is een organisatie die zich situeert binnen jongerenwelzijn. Kif Kif had een gesprek met hen.

Ooit was Carnotstraat 17 het adres van Ciné Rubens, een elegante filmzaal met wat toen het grootste scherm van het land was. De wereld, die ooit stond voor glitter en prestige lijkt vandaag minder glamoureus. Met zulke eenvoudige tegenstellingen, toont Klara Van Es onze moeizame omgang met migratie.

Archief

01-10-2015 | Orlando Verde [Kif Kif]
30-09-2015 | Amber Raeymaekers
29-09-2015 | Iris De Bondt
25-09-2015 | Walter Lotens
24-09-2015 | C.H.I.P.S. StampMedia - Khalid El Jafoufi
23-09-2015 | Jonas Slaats
16-09-2015 | C.H.I.P.S. StampMedia - Robin Michiels
http://www.kifkif.be/actua/