Actua

Journalistiek

Apple gaat bij zijn volgende update van IOS emoticons of emoji met verschillende huidtinten uitbrengen. Dit kunnen wij bij Kif Kif alleen maar toejuichen.

Over Jan De Zutter, zijn ervaring in de moderne hekserij en neopaganisme.

Vandaag zijn moslims het slachtoffer van zowel terroristische organisaties als van de media. Het terrorisme heeft de religie van 1.6 miljard moslims gekaapt om politieke doelen te bereiken.

Opinies

Vanaf vandaag starten een week lang in 22 landen activiteiten in het thema van de Israeli Apartheid Week. Ook op mijn universiteit, de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waren er activiteiten gepland.
#apartheidweek

Twee op de drie poetsdiensten discrimineren op verzoek van de klant. Dat concludeert recent onderzoek. Kif Kif deed in 2012 een gelijkaardig onderzoek waarbij de resultaten even ontmoedigend waren.

Met uw uitspraak lijkt u te insinueren dat de keuze geen kinderen te hebben enkel kan vanuit egoïstische motieven. U dwaalt. Met uw uitspraak lijkt u te suggereren dat de keuze geen kinderen te hebben geen volwaardige keuze kan zijn. Alweer dwaalt u. Ik heb gekozen. Weg van egoïsme.

Mediawatch

In deze reeks van 4 workshops leer je kritisch om te gaan met pers- en nieuwsberichten. Door mediaproducten onder de loep te leggen, levert Kif Kif een bescheiden bijdrage aan de democratisering van het medialandschap.

20-01-2015 | Kif Kif | Lees verder

Hart boven Hard is, tot spijt van wie het benijdt, goed op weg om een historisch fenomeen te worden in onze contreien. Aldus Ico Maly (Kif Kif) in een reflectie over de claim dat Hart boven hard een 'mantelorganisatie' zou zijn van de vakbonden die onterecht de ongebonden burger voor zijn kar spant.

18-12-2014 | Ico Maly | Lees verder

Onderzoek

Studie over relaties en wederzijdse kijk tussen moslims en niet-moslims in Brussel (2014)

E-books

Atef Saed, journalist en syndicalist, verblijft 10 jaar in een gevangenis. Hij wordt een zwijgzaam man, maar niet verbitterd. In 2003 leidt hij een FOS/AC ABVV project om de vakbondswerking van de Palestijnse vakbond te versterken.

Andere stemmen

Het WerkInfoPunt (WIP), een nieuwe initiatief van vzw Jeugd en Stad, werd op 26 februari geopend. Met dit vaste en laagdrempelige aanspreekpunt helpt JES jongeren met hun vragen en problemen rond onderwijs en werk.

ENTER is een sociaal-artistiek festival en wil je een brede inkijk geven in de sociaal-artistieke praktijk in Vlaanderen.

Brussel is de hoofdstad van Europa en voor miljoenen toeristen de stad van wafels, Manneke Pis en het Atomium. Er schuilt echter meer achter Brussel dan de toeristische routes doen vermoeden.

Dossiers

Apple gaat bij zijn volgende update van IOS emoticons of emoji met verschillende huidtinten uitbrengen. Dit kunnen wij bij Kif Kif alleen maar toejuichen.

Terwijl vrouwen met een hoofddoek nu ook kunnen gaan genieten in het waterpretpark blijven jongens met een lange zwemshort nog steeds op het droge. In het verleden werd hier over gedebatteerd al zou deze maatregel discriminatie in de hand werken.

Aleksei Priadekhin komt uit Rusland. Hij studeerde talen en bezocht België als Erasmusstudent, werd verliefd en kwam terug om te blijven. Hij droomt ervan journalist te worden, schreef een opiniestuk over Russische media voor Kif Kif. We gingen bij hem langs voor een gesprek.

http://www.kifkif.be/actua/