Actua

Journalistiek

Bloggen is sinds enkele jaren dé manier om je ding kwijt te kunnen op het internet. Heb jij ook zin om je ding te doen op internet, maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Schrijf je dan zeker in voor de workshop bloggen met Orlando Verde!

Een gesprek met Ziauddin Sardar, de redacteur van het progressieve tijdschrift 'Critical Muslim'. In zijn eigen kritische stijl gaat hij dieper in op de verstarring van sommige tradities, de huidige maatschappelijke angst voor al te snelle verandering en de nood aan een transmodern denkkader.

Het is jammer Mr. De Roover, dat u op een wij-zij verhaal antwoordt met een bevestiging ervan nl. met een wij-zij verhaal met omgedraaide rollen. U had ook kunnen antwoorden met een wij-verhaal. U had gewoonweg de politie die (onschuldige)burgers op niet correcte manier behandelt kunnen veroordelen

Opinies

Het bespaarbeleid van de Regering Michel – De Wever zou vrij zijn een communautair agenda, zo luidt het. Nochtans getuigt de recente aanval op de federale cultuurinstellingen, zoals Bozar, De Munt en het Nationaal Orkest, precies van het omgekeerde: communautaire agressie en verrottingsstrategie.

Theo Francken danst met een grote glimlach op de beats van DJ Liesbeth Homans. "Is dit een racist of is hij de slachtoffer van een Franstalige politieke heksenjacht?" vraagt Lieven Verstraete off-screen. Is dit de juiste vraag?

Bourgeois I belooft extra steun aan ondernemingen, gefinancierd uit de besparingen. Maar hoeveel steun krijgen ondernemers al? Wat voor mensen geldt, is ook van toepassing op multinationals en renteniers: teveel zuurstof leidt tot hyperventilatie.

Mediawatch

Waarom halen fait divers als ‘Rich Kids of Teheran’ wel, maar scherpe veroordelingen van de zuuraanvallen op jonge vrouwen door de Iraanse autoriteiten en religieuzenhet nieuws niet?

28-10-2014 | Baharak Bashar | Lees verder

Nu de vakbonden hun eerste golf van acties hebben aangekondigd tegen een regering die het geld gaat zoeken waar het niet zit wordt meteen duidelijk dat we een hete herfst en winter in gaan. Jan Blommaert beargumenteert waarom stakingen nodig zijn.

16-10-2014 | Jan Blommaert | Lees verder

Onderzoek

Deze masterscriptie werd opgevat als een kritische reflectie naar de fundamenten van de hedendaagse beeldvorming in Vlaanderen rond de relatie tussen islam en feminisme.

Andere stemmen

De besparingsmaatregelen zullen de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen nog doen toenemen. Wie een onderbroken of onvolledige loopbaan heeft, wordt hard geraakt. Dat zijn vooral vrouwen. Op basis van hun eigen inkomen belandt nu al liefst 36% onder de armoedegrens (bij mannen is dat 11%)

Jonas Slaats, a.k.a. Halal Monk, brengt ons in zijn voorstelling 'Fast Food Fatwa’s' via punkislam, Descartes en het Antwerpse justitiepaleis tot zelfkritiek over onze starre modernistische kijk op religies. God is niet dood. Hij zit slechts gevangen tussen modernisme en extremisme.

“De culturele instellingen met internationale allure in onze hoofdstad worden systematisch op droog zaad gezet. Dit haalt de broodnodige zuurstof weg uit Brussel”, reageert Vlaams parlementslid voor sp.a Yamila Idrissi."

Dossiers

Een gesprek met Ziauddin Sardar, de redacteur van het progressieve tijdschrift 'Critical Muslim'. In zijn eigen kritische stijl gaat hij dieper in op de verstarring van sommige tradities, de huidige maatschappelijke angst voor al te snelle verandering en de nood aan een transmodern denkkader.

Het midden oosten en de wereld is in de ban van IS. Voor meer duiding over de terreur, de oorzaken en de gevolgen wereldwijd, sprak Kif Kif met Prof. Sami Zemni (Ugent)

De gebeurtenissen die zich in Syrië en Irak voordeden, door IS gepleegd, zorgen voor een zeer negatieve beeldvorming van moslims over heel de wereld en in het bijzonder hier bij ons in België. Kif Kif sprak met Professor dr. Abied Alsulaiman (Kuleuven)

Archief

30-10-2014 | Bib Sint-Gillis, Brede School Sint-Gillis, De Pianofabriek en Kif Kif
30-10-2014 | Orlando Verde
28-10-2014 | Louise Willocx
24-10-2014 | Omar Ba
http://www.kifkif.be/actua/