Actua

Journalistiek

Het is tijd voor nieuwe verhalen waarin alle kinderen, van welke afkomst ook, zich kunnen herkennen. Maandag 9 maart viert Studio Sesam, met de steun van tal van partners, het superdiverse kinderboek in de mooiste zaal van het land: De Roma te Borgerhout.

De Nobelprijs voor de vrede 2014 gaat naar de Pakistaanse Malala Yousafzai, ze is daarmee de jongste Nobelprijswinnares ooit sinds het begin van de uitreiking in 1901. Ze schreef een boek: 'Ik ben Malala'.

The Narcicyst en Omar Offendum zijn de twee grootste hiphop sterren uit de Arabische wereld. The Narcicyst is Canada's lyrische antwoord op de illegale invasie van Irak. Omar Offendum vormt vanuit zijn stad Washington de reactie op Amerika’s onrechtvaardige portrettering van Arabieren in de media.

Opinies

Men hoort tegenwoordig niets anders. Terreur én de reacties die daar opvolgen. Hoe gaan onze media hier mee om? Zij spelen uiteraard een doorslaggevende rol in het nationale debat over terreur en haat. Helaas was er, de voorbije week alleen al, sprake van uiterst beschamende berichtgeving.

Het stadsbestuur van Gent progressief? Toch niet in haar liefde voor hedendaagse kunst blijkbaar. De installatie ‘museakerkhof’ van een van onze belangrijkste kunstenaars, Leo Copers, werd vandaag afgebroken.

Zoals je weet ben ik niet iemand die snel het woord richt tot jou. Ik ga ervan uit dat jij niet luistert, en dus spreek ik liever over jou. Deze keer vond ik het echter nodig jou rechtstreeks aan te schrijven. want ik maak me zorgen.

Mediawatch

In deze reeks van 4 workshops leer je kritisch om te gaan met pers- en nieuwsberichten. Door mediaproducten onder de loep te leggen, levert Kif Kif een bescheiden bijdrage aan de democratisering van het medialandschap.

20-01-2015 | Kif Kif | Lees verder

Hart boven Hard is, tot spijt van wie het benijdt, goed op weg om een historisch fenomeen te worden in onze contreien. Aldus Ico Maly (Kif Kif) in een reflectie over de claim dat Hart boven hard een 'mantelorganisatie' zou zijn van de vakbonden die onterecht de ongebonden burger voor zijn kar spant.

18-12-2014 | Ico Maly | Lees verder

Onderzoek

Studie over relaties en wederzijdse kijk tussen moslims en niet-moslims in Brussel (2014)

E-books

Atef Saed, journalist en syndicalist, verblijft 10 jaar in een gevangenis. Hij wordt een zwijgzaam man, maar niet verbitterd. In 2003 leidt hij een FOS/AC ABVV project om de vakbondswerking van de Palestijnse vakbond te versterken.

Andere stemmen

De laatste weken hebben de tragische gebeurtenissen, gepleegd door een handvol individuen in naam van de islam - als nooit tevoren - de toekomst van onze vreedzame en duurzame aanwezigheid en die van onze kinderen in dit land in gevaar gebracht.

Ik ben Charlie niet! En ik zal nooit meer Charlie zijn! Wie ik ben is een kritische geest naar de samenleving en in het bijzonder naar onze eigen manier van omgaan met de dingen. Kritisch naar mijn eigen denken en doen.

Nous avons suivi avec grande tristesse, au travers les medias, l’attaque sanglante survenue le mercredi 7 janvier au siege du journal satirique Charlie Hebdo à Paris

Dossiers

Volgende week staat 'The Narcicyst' terug op het podium van Nuff Said. Jonas Slaats ging met hem in gesprek over de relatie tussen activisme, kunst en zelfexpressie.

Cummins is een multinational en een van de grootste producenten van diesel- en gasmotoren ter wereld. Na een aantal weken te hebben gewerkt in dit bedrijf te Rumst heb ik eigenhandig mogen ervaren hoe het is om te werken in een multiculturele omgeving.

Charlie Hebdo gaf aanleiding tot een wereldwijde en zelden geziene media-typhoon, die nagenoeg helemaal binnen het “format” van 9/11 verliep. Jan Blommaert schetst de gevaren van deze media-typhoon.

Archief

27-01-2015 | André Oyen
26-01-2015 | Verklaring van Brussel van 22 januari 2015
26-01-2015 | ‘Nuff Said, Kif Kif, Mama’s Open Mic, Urban Woorden & Al Arte Magazine
23-01-2015 | Elke Verhelst
23-01-2015 | Philippe Verhegge
22-01-2015 | Jan Willems & Jonas Slaats
http://www.kifkif.be/actua/