Beste 'Borgerhoutse' Saskia De Coster

31-01-2015 | Asma Ould Aissa

Beste 'Borgerhoutse' Saskia De Coster,

 

Ik schrijf je naar aanleiding van je oproep vandaag in de Morgen ('Beste Moslimburen, met elkaar beginnen praten is een kleine stap')

Wij zijn allemaal gelijk. Voor de rest zie ik heel veel dat ons bindt.

Wat heb ik medelijden met jou, Saskia. In welk Borgerhout leef jij? Opgesloten in je wereldvreemde witte middenklasse-getto. Jammer dat je je beperkt tot witte buurtfeesten en je de vele interculturele activiteiten in Borgerhout links laat liggen, waar er ontstellend veel contact is tussen moslims en niet-moslims.

Wat had ik graag een klapke met jou gedaan op het buurtfeest van Boho en Al Ikram op het Laar in November. Maar hoe hard ik ook naar je zocht, ik vond je niet.

Wat had ik graag met jou over literatuur willen praten op de Vertelsouk in Atlas in December. Maar hoe hard ik ook naar je zocht, ik vond je niet.

Wat had ik graag met jou willen dansen op het concert van Khaled in De Roma. Maar hoe hard ik ook naar je zocht, ik vond je niet tussen de bonte club van uitgelaten 'Maghrebijnen' en 'Vlamingen'.

Wat had ik graag met jou de Reuzenstoet gelopen, toen ik met vele blije 'moslims' en 'niet-moslims' de Droomboom van de Iqra-school voortduwde. Maar hoe hard ik ook naar je zocht, ik vond je niet.

Wat had ik graag met jou een durm kip gedeeld in Snack Roma, maar hoe hard ik ook naar je zocht, ik vond je niet.

Ik zag je evenmin op het kleurrijke Borgerrio.

Misschien vergis ik me en vind je het wel leuk om hide and seek te spelen, Saskia? Laten we een spelletje spelen. De volgende weken zijn er weer ontzettend veel boeiende activiteiten in en rond Borgerhout. Zie ik je dan daar? En neem je dan ook die andere Saskia's mee? Dan kunnen we daarna misschien afzakken naar Bar Leon of het Zeezicht, waar je me ook wel eens kan vinden. No more hide and seek, ok? Promised, Saskia?

 

Liefs, Asma

 

 

 

>>> Asma is 33 jaar, werkt als publieksmedewerker voor De Roma en is redacteur voor Al.Arte.Magazine

>>>> Lees ook de reactie van Toon Van Deuren (De Roma)

http://www.kifkif.be/actua/beste-borgerhoutse-saskia-de-coster