De grote Sharia for Belgium show

20-09-2012 | Youssef Kobo

De acties van S4B lokken niet alleen veel wrevel uit bij de modale moslims, maar worden ook unaniem verworpen door alle islamitische geestelijken.

Sharia4Belgium is niet meer dan een kleine groep jongeren die graag verkleedpartijtjes organiseren in kleine groezelige achterkamertjes, aar ze weddenschappen afsluiten over wie de meeste achterlijke uitspraken kan debiteren. De winnaar krijgt steevast een uitgebreid platform aangeboden door de, in dit geval wel zeer gewillige, Vlaamse media.

Telkens opnieuw wordt dan  een polemiek gecreëerd die wekenlang aanhoudt. Daarbij wordt de moslimgemeenschap als een geheel geviseerd en worden de negatieve stereotypen  gecultiveerd. Vervolgens verdringen politici en andere actoren zich  om de meest harde uitspraken te doen over moslims. Dit alles speelt in de kaart van de rechterzijde, racisten en islamofoben, die hierin hun vooroordelen bevestigd zien. Hierdoor ontstaat weer een groter draagvlak in de samenleving voor harde en beperkende maatregelen tegenover moslims in Vlaanderen. Meer nog, ‘het gevaar van de moslims’ zorgt er ook voor dat er vergaande ingrepen in de rechten van iedereen in deze samenleving kunnen worden doorgevoerd.

De acties van S4B lokken niet alleen veel wrevel uit bij de modale moslims, maar worden ook unaniem verworpen door alle islamitische geestelijken. De Amerikaanse sheikh Khalid Yasin, een van de meest prominente sprekers in de islamitische wereld, reageerde gevat op de ambities van S4B. ‘You’re trying to implement sharia law in Belgium, brother, what are you smoking?’ Of wat dacht u van de volgende uitspraak van de conservatieve Amsterdamse imam Sheikh Fawaz Jneid: ‘Of deze jongeren zijn geestelijk krankzinnig en irrationeel, of het betreft hier een verzameling misdadigers die uit zijn op bloedvergieten en dit vanuit de islam willen rechtvaardigen’

De incidenten stapelen zich snel op; van het ophitsen van betogingen in Molenbeek en Borgerhout,  het verstoren van debatten tot het bedreigen en intimideren van een ieder die zich uitspreekt tegen hun gedachtegoed, zoals recentelijk de Antwerpse imam Nordine Taouil en politica Ikrame Kastit.  Sofie Peeters, de maakster van de documentaire Femmes De la Rue werd in een filmpje afgeschilderd als een prostituee omdat zij het aandurfde om een kleedje en make up te dragen. Sommigen van hun acties zijn ook gewoon hilarisch, zoals wanneer het Atomium het moest ontgelden in een filmpje van S4B op Youtube omdat het een symbool zou zijn van afgoderij.

Maar laten we wel wezen S4B is een kankergezwel op het aangezicht van de Belgische moslimgemeenschap. De groep wordt uitgespuwd door haast alle moslims. Zelfs de grootste leek ziet meteen dat hun acties, opvattingen en uitspraken compleet in strijd zijn met de normen en waarden van de islam. De hatelijke boodschappen van S4B gecombineerd met disproportioneel veel media aandacht brengen de moslimgemeenschap in België onherstelbare schade toe. Het is tijd dat hier een einde aan komt.

 

http://www.kifkif.be/actua/de-grote-sharia-for-belgium-show