De Verslaggevers

25-01-2012 | Kif Kif

Een samenwerking tussen KifKif en Minderhedenforum Antwerpen.

Een samenwerking tussen Kif Kif en Minderhedenforum Antwerpen

Ben je jong en geïnteresseerd in Antwerpen? Ben je gebeten door de actualiteit en door wat er in je stad gebeurt? Voel je soms aan dat het beleid anders kan maar weet je niet precies hoe? Zijn er vragen waar je een antwoord op wilt en wil je hier samen met anderen over debatteren? Het vormingstraject De Verslaggevers is dan op jouw leest gemaakt.

De Verslaggevers biedt je informatie over de Antwerpse politiek in het kader van de komende lokale verkiezingen. De opleiding omvat ook een inleiding in journalistieke technieken zodat je zelf op zoek kan gaan naar antwoorden. Daarbij word je gewapend tegen impliciete boodschappen die politici soms mee geven en bereiden we je voor op het stellen van rake vragen. Tot slot wordt er gefocust op argumentatie- en debatvaardigheden.

Spreekt dit traject je aan? Stuur in dat geval je motivatiebrief naar Jan Zienkowski (jan [at] kifkif [dot] be / +32 (0)494.716.661) of naar Rina Rabau (rina [at] minderhedenforum [dot] be / +32 (0)499.282.304) voor 8 februari. Op 10 februari nodigen we je dan uit voor een kennismaking en voor meer informatie. De plaatsen zijn beperkt, dus reageer snel. Check zeker ook of je beschikbaar bent op de volgende opleidingsdagen:

 17/02/2012 (overzicht gemeentepolitiek door GVA journalist Lex Moolenaar en door politicus Mohamed Ridouani)
 2/03/2012 (inleiding in mediakritiek door Dr. Jan Zienkowski – Dept. Taalkunde UA)
 16/03/2012 (praktijksessie door MO* journalist John Vandaele)
 6/04/2012 (praktijksessie door MO* journalist John Vandaele)
 15/09/2012 (debattraining door Frank van Oss)
 30/09/2012 (interactief stellingendebat)

Alle deze vormingsmomenten vinden plaats op vrijdagen tussen 18.00 en 21.00 in Atlas

De Verslaggevers is een samenwerking van de interculturele beweging Kif Kif en het Minderhedenforum Antwerpen dat een platform biedt voor aangesloten etnisch culturele federaties aanwezig in Antwerpen.

We kijken er alvast naar uit je te ontmoeten.


Rina Rabau (Minderhedenforum)
Jan Zienkowski (Kif Kif)


 

http://www.kifkif.be/actua/de-verslaggevers