Fast Food Fatwa's: over islam, moderniteit en geweld

16-02-2017 | Kif Kif

Kif Kif's nieuwe inhoudelijke medewerker, Jonas Slaats, lanceert in maart zijn nieuwe boek: Fast Food Fatwa's. Over islam, moderniteit en geweld. Het boek ontbloot een aantal verbanden die zelden gelegd worden maar die noodzakelijk zijn voor een bredere kijk op de hedendaagse spanningen.

Een boek over salafi’s en petro-islam, over offerfeesten en boerka’s, over soefi’s en politieke mystiek, over kromzwaarden en Killing Fields, over rede en geloof. En over de manier waarop al die thema’s kampen met foute perceptie. Vanuit zowel sociologische, politieke, psychologische als theologische analyses laat hij zien hoe nauw de relaties zijn tussen de fatwa’s van de fundi’s en de fast food van Wall Street.

Met een overvloed aan solide argumenten, krachtige voorbeelden en vaak genegeerde feiten legt Jonas Slaats hardnekkige sociale en mentale denkbeelden bloot die onze wereld gevangenhouden in oorlog en onzin. Het onthult onze culturele blindheid en de grenzen van het moderne verlichtingsdenken.

Begin maart ligt het in de boekhandel. Het kan wel al gereserveerde worden op jonasslaats.net of bij online boekhandelaren. Op 15 maart om 20u is er een lanceermoment in Gent (Herberg Macharius) en op 23 maart om 20u30 in Antwerpen (Monty). 

Trailer

Boeklanceringen

 

http://www.kifkif.be/actua/fast-food-fatwas-over-islam-moderniteit-en-geweld