Het Jongerenpact 2020 ondertekend

03-07-2012 | CJSM

Het Jongerenpact 2020 ondertekend

Op 26 juni 2012 ondertekenden minister-president Kris Peeters, minister van Jeugd, Pascal Smet, de jongeren van de Living Library & enkele stakeholders (waaronder GO!, KSJ/KSA/VKSJ, Unizo, Vlaamse Jeugdraad, VOKA, VRT…) en ondervoorzitster van het Vlaams Parlement, Veerle Heren het Jongerenpact 2020 in De Loketten van het Vlaams Parlement.

Het pact is het resultaat van een jaar lang bevragen (online en offline) en discussiëren (op YouTop Mini’s, op de YouTop en in de klankbordgroep). Je vindt de 10 engagementen hier: http://www.jongerenpact2020.be/10-engagementen-voor-2020/

Dit pact wil jongeren mede-eigenaar maken van de samenleving en het middenveld, sociale partners, stimuleren om de ‘jongerenklik’ te maken. Het is een kapstok met engagementen waaraan concrete acties opgehangen worden. De Vlaamse regering dient nu de komende jaren concrete invulling te geven aan dit pact. Op die manier sluit het aan bij Vlaanderen in Actie (ViA).

Ondersteun zelf het pact met een actie!

Ben je een jongere die mee zijn schouders wil zetten onder dit toekomstproject voor jongeren en Vlaanderen? Wil jouw organisatie mee vorm geven aan het Jongerenpact 2020? Laat het dan weten via onze website. Klik op een engagement en rechts kan je zelf acties aangeven.

Zoals je kan zien op de website heeft de Vlaamse Regering zelf al 55 acties geformuleerd en zijn er verscheidene stakeholders én jongeren die al hetzelfde deden.

Minister van Jeugd & minister-president aan het woord

Pascal Smet: “Met het jongerenpact geven we jongeren een hoopvol  toekomstperspectief. Dat is belangrijk, omdat het beleid dat we voeren of niet voeren vooral een impact heeft op hun toekomst. Dit pact geeft hen een unieke kans om hun toekomst mee vorm te geven. De acties die de Vlaamse Regering hieraan koppelt, zijn een bewijs dat dit jongerenpact een tastbaar engagement is.”

Kris Peeters: “Een toekomstvisie zonder de toekomst erbij te betrekken, dat heeft natuurlijk geen zin. Daarom is er nu dit Jongerenpact, dat volledig past binnen onze toekomstvisie Vlaanderen in Actie. Hiermee geven wij de jongeren een krachtige stem. De Vlaamse regering zal alvast blijven werken aan de zaken waar jongeren wakker van liggen: aan jobs voor jongeren, aan betaalbaar wonen, … .”

Meer informatie?

Via de website: www.jongerenpact2020.be

Via: seppe [dot] dams [at] cjsm [dot] vlaanderen [dot] be / 02 553 69 96

Foto’s en een sfeerverslag vind je terug op onze facebookpagina: http://www.facebook.com/Jongerenpact2020

 

http://www.kifkif.be/actua/het-jongerenpact-2020-ondertekend