Hoe voelt dat, Kris Peeters, de officieuze leider zijn?

12-03-2013 | Fikry El Azzouzi

In de politiek wordt er niet bepaald wie er juist is, alleen wie er overblijft. Vraag dat maar aan je ex-collega van wie niemand nog weet wat zijn functie was.

Beste Kris Peeters,

Ik vroeg me af waarom ik je nog niet geschreven heb. We hebben toch wel wat dingen gemeen. Jij bent een grijze muis, ik ben een iets meer getaande grijze muis. Jij bent iets knapper dan de gemiddelde politicus. Maar niet dat er tussen de schoonheid van een politicus en een orang-oetang veel verschil is. Zelf ben ik knapper, frisser, boeiender, welbespraakter, en ik stink niet uit mijn bek zoals de gemiddelde schrijver. Niet dat er tussen de adem van een schrijver en een orang-oetang veel verschil is.

Jij bent wat ze zeggen een droge slappe kerel. Ik ben, welja, een klein beetje saai.

Maar klopt het dat jij Steven Vanackere, de minister van wie niemand meer weet wat zijn functie nu weer was, tot een ontslag gedwongen hebt? Er kan wel iets in zitten, want het gerucht gaat dat je nu de officieuze leider van de CD&V bent. Zo gaat dat met geruchten, je gelooft minstens de helft.

Hoe voelt dat, de officieuze leider zijn? Begin je het vocht van de hielenlikkers al te voelen, of heb je zulke dingen niet door?

Ik zal je een handje helpen door enkele voorbeelden van bepaalde slijmtechnieken te geven. Als er iemand subtiel een collega zwart maakt: kontlikker. Komt er iemand subtiel op je schoot zitten: mouwveger. Stelt er iemand subtiel voor om je oraal te bevredigen: bazenpoeper. Moet je scheidsrechter spelen tussen pakweg Rik Torfs en Eric Van Rompuy: subtiele mseh kapa's - mouwvegers dus. Geeft er iemand een compliment over je bril: een slijmbal op niet mis te verstane wijze. Tussen ons gefluisterd en gezwegen: schaf je alsjeblief een andere bril aan.

In de politiek wordt er niet bepaald wie er juist is, alleen wie er overblijft. Vraag dat maar aan je ex-collega van wie niemand nog weet wat zijn functie was. Wees op je hoede, van je eigen partijgenoten merk je nooit wanneer ze hun messen slijpen.

Laten we zeggen dat het startschot voor 2014 is gegeven. Ik vraag mij af hoe je de strijd zult aangaan. Ga je het met een tandpastaglimlach doen, of eerder gemeen? Met af en toe een subtiel stompje onder de gordel, af en toe een leugentje om bestwil en af en toe gebruik je alles wat maar kan werken.

Er wordt gezegd dat je op George Clooney lijkt. Maak daar gebruik van in je campagne, mik op de vrouwen. Maak filmpjes waarin je vrouwen verleidt met een kop espresso. Deel in het station cappuccino's uit aan haastige vrouwen. Als ze dan in de trein de slaap uit hun ogen wrijven, dan ben jij de enige over wie ze zullen dagdromen. Als hun echtgenoten ze 's nachts zien glimlachen in hun slaap, dan ben jij er verantwoordelijk voor.

Ik heb hoe dan ook 5 euro ingezet op je overwinning in 2014. Een vriend heeft 5 euro op Bart De Wever ingezet. Maar eigenlijk zijn jullie toch bondgenoten? Jullie hebben dezelfde visie op het BAM-tracé. Allebei willen jullie een copernicaanse revolutie en streven jullie naar een zelfstandige Vlaamse kmo. Het is alsof jullie niet zonder elkaar kunnen. Of heb ik het verkeerd begrepen en ben je al enkele messen aan het slijpen?

In ieder geval, het is mij gelukt om over een grijze muis te schrijven. Probeer toch te winnen, 5 euro is veel geld voor mij.

Vriendelijke groet,

Fikry El Azzouzi

http://www.kifkif.be/actua/hoe-voelt-dat-kris-peeters-de-officieuze-leider-zijn