Hospitality Festival - Ramadanfeest

15-05-2017 | Citizenne

Op 26 en 27 mei slaat Citizenne samen met tal van partners haar tenten op in het Elisabethpark voor een groots festival. Een divers publiek wordt ondergedompeld in een sfeer van duizend en één nachten om verhalen te delen, te dialogeren, eten te maken en nog veel meer. Straffe madammen en meneren zorgen voor voer voor reflectie en binnen- en buitenlandse artiesten voor betoverende muziek.

Op het programma: veel muziek met onder meer ‘Poetic Pilgrimage’, het eerste Britse, vrouwelijke hiphop duo en Al Wassili die meeslepende soefi-gezangen uit de Arabisch-Andalusische traditie brengt. Jonas Slaats komt zijn nieuw boek ‘Fast Food Fatwa’s’ voorstellen en ook de Gentse imam Khalid Benhaddou komt vertellen over zijn boek ‘Is dat nu de islam?’. In straffe, korte lezingen -‘RAM-talks’- hoor je moslimfeministen aan het woord en hebben we het over de invloed van de media op ons wereldbeeld. Kookworkshops, een filo-café, koekjes bakken met kinderen, een theatervoorstelling, een diner met couscous, ... Een festival voor groot en klein. Voor alle Brusselaars.

De ramadan is een maand van geven en delen. Van ontmoeting en solidariteit, van open deuren en feestvieren. Deze waarden spreken alle Brusselaars aan en dus is de ramadan de ideale periode voor verbinding. Citizenne en haar partners grijpen deze unieke vibe aan om mensen samen te brengen rond deze gemeenschappelijke waarden. Daarom vinden er de hele maand lang ook hospitality dinners en iftars plaats en stellen mensen hun huizen open. Zo zijn er Malika, Khadija, Souad en vele andere vrouwen die met veel goesting samen met hun gezin de deuren voor jou openzetten. Je bent er welkom om samen met hen de maaltijd te delen, vlak na zonsondergang.

Om het Ramadanfeest in stijl af te sluiten, vieren we nog een laatste keer feest tijdens het Plazey festival in het Elisabethpark op 25 juni. Het Suikerfeest wordt een afsluiter van formaat met eten, muziek en randanimatie.

 

De Kif Kif inbreng op het Ramadanfestival

26 mei 17u30-18u00: Boekvoorstelling Fast Food Fatwa's. Jonas Slaats stelt zijn nieuwe boek voor. komt zijn nieuw boek ‘Fast Food Fatwa’s’ voorstellen. Aansluitend stelt de Gentse imam Khalid Benhaddou zijn boek voor ‘Is dat nu de islam?’. Vervolgens gaan beide auteurs met het publiek aan tafel zitten om verder in gesprek te gaan.

26 mei om17u00-18u00: Debat "Beïnvloeden media ons beeld op de wereld?" Enkele mediafiguren, waaronder VRT-reportagemaker Rachida El Garani en Jonas Slaats van Kif Kif, lichten hun standpunt toe over de impact van de media op onze beeldvorming. Nieuwsgierig als we zijn, vragen we jou vervolgens een positie in te nemen. En neem dit gerust letterlijk! Een gesprek waarbij deelnemers voortdurend in beweging zijn op zoek naar een genuanceerde positie in het debat.

 

Meer info en een volledige kalender op
www.ramadanfeest.be

 

http://jobs.kifkif.be/actua/hospitality-festival-ramadanfeest