Journalistiek

Journalistiek

“Wees de verandering die je in de wereld wil zien”, zei Gandhi ooit. Als politici nu eens naar dat principe zouden leven, dan pas zou er echt iets gaan veranderen.

07-03-2017 | Fanny Matheusen | Lees verder

In een zee aan experts die hun zegje deden over de Amerikaanse verkiezingsuitslag, valt de stem van de Amerikaanse politiek filosoof en econoom Francis Fukuyama op. En dat omdat zijn analyse bewust focust op de notie van sociaal-economische klasse.

26-01-2017 | Natalia Koulinka | Lees verder

Volgens het nieuwe systeem van de Franse overheid hebben vluchtelingen een blauw bandje nodig om in het vluchtelingenkamp in Duinkerke binnen te geraken. Dé grote winnaars van dit systeem zijn echter de mensensmokkelaars, voor hen is dit big business.

09-01-2017 | Patrick Legein & Sofie D'Hulster | Lees verder

Opinie

"Het is tijd om krachten te bundelen in een gezamenlijk concreet actieplan", schrijft Saïla Ouald-Chaib, postdoctoraal medewerkster Mensenrechtencentrum Ugent, "waarin ingezet wordt op sensibilisering over en preventie van racisme waar het kan, en racisme krachtdadig wordt aangepakt waar het moet."

Tips & links

In deze brochure bieden Kif Kif en de Liga voor de Mensenrechten u een kort overzicht van wat de praktijktest precies is, en wat u kan doen om tot zin praktische realisatie bij te dragen.

Dossiers

De jongste film van Aki Kaurismäki gaat luchtig om met een zwaar onderwerp. Kif Kif ging in gesprek met de hoofdacteurs: "In Finland groeit het nationalisme en profiteren rechtse partijen van de omstandigheden. Juist in die context proberen gewone mensen te helpen. Daar gaat deze film ook over"

El Color del Camaleón is het verhaal van een vader en zijn zoon. De vader, Jorge Lübbert, is gevlucht uit Chili tijdens de dictatuur van Pinochet. Hij is een oorlogsreporter, een man die zijn leven dag in dag uit op het spel zet aan de vuurlinie.

Een gevoelige film die anno 2016 op een voorzichtige manier de verweven geschiedenis van Algerije en Frankrijk aanraakt.

http://www.kifkif.be/actua/journalistiek