Journalistiek

Journalistiek

In een zee aan experts die hun zegje deden over de Amerikaanse verkiezingsuitslag, valt de stem van de Amerikaanse politiek filosoof en econoom Francis Fukuyama op. En dat omdat zijn analyse bewust focust op de notie van sociaal-economische klasse.

26-01-2017 | Natalia Koulinka | Lees verder

Volgens het nieuwe systeem van de Franse overheid hebben vluchtelingen een blauw bandje nodig om in het vluchtelingenkamp in Duinkerke binnen te geraken. Dé grote winnaars van dit systeem zijn echter de mensensmokkelaars, voor hen is dit big business.

09-01-2017 | Patrick Legein & Sofie D'Hulster | Lees verder

36 niet-begeleide minderjarigen spannen een juridische procedure aan tegen de Britse regering. Ze willen duidelijkheid over de reden waarom ze geen recht hebben om op een wettelijke manier naar Groot-Brittannië te gaan.

01-01-2017 | Sofie D'Ulster & Patrick Legein - vzw Humain | Lees verder

Opinie

Politici en opiniemakers praten dag in dag uit over allerhande termen uit de islamitische traditie waar ze duidelijk niet goed van weten wat er precies mee bedoeld wordt. In een interview op VTM toonde Liesbeth Homans bijvoorbeeld dat ze niet begreep wat de sharia eigenlijk is.

Tips & links

In deze brochure bieden Kif Kif en de Liga voor de Mensenrechten u een kort overzicht van wat de praktijktest precies is, en wat u kan doen om tot zin praktische realisatie bij te dragen.

Dossiers

Met Tramontane heeft Vatche Boulghoujian een portret gemaakt van Libanon, haar geheugen en haar identiteit, lang na het einde van de burgeroorlog. Een opvallend strakke film: “Formeel en klassiek werk is op dit ogenblik zo subversief als het ooit was om punk te zijn”.

Van 10 t/m 12 februari viert het MONA Festival de filmproductie uit het Midden-Oosten & Noord-Afrika. Een van de bijzondere films op het programma is 3000 nachten, het verhaal van een Palestijnse vrouw die onschuldig in de gevangenis belandt en daar bevalt van een zoon.

Een meeslepend verhaal waar je bij momenten helemaal warm wordt vanbinnen om dan bij andere momenten jezelf in te moeten houden om niet te vloeken over het onrecht dat zich afspeelt. Onrecht dat zich afspeelt in de levens van vrouwen en Afro-Amerikanen, twee keer pech als je beide bent.

http://www.kifkif.be/actua/journalistiek