Journalistiek

Journalistiek

Plan A is een Antwerpse beweging van geëngageerde burgers en organisaties die samen met alle mede-Antwerpenaren op zoek willen naar antwoorden op de vele uitdagingen waar de stad voor staat.

25-04-2017 | Kif Kif | Lees verder

Andrew Feinstein werd vooral bekend omwille van het boek The Shadow World, het resultaat van een globaal onderzoek over wapenhandel. Het boek werd gepubliceerd in 2011 maar krijgt sindsdien regelmatige updates en vormde de basis voor de jongste film van Belgische filmmaker Johan Grimonprez.

04-04-2017 | Kif Kif | Lees verder

Welke Europese landen scoren het best op hun praktijktestenbeleid? Een update op basis van de nieuwste cijfers.

30-03-2017 | Margot Van Rompay | Lees verder

Opinie

Op 23 maart 2017 organiseerde het Vlaams-Nederlandse cultuurcentrum deBuren in Gent een debat over de vragen ‘Hoe (on)betrouwbaar zijn de media?’ en ‘Is mediabashing een (politieke) strategie of een terechte kritiek?’. Het debat ontbrak aan focus en scherpte.

Tips & links

In deze brochure bieden Kif Kif en de Liga voor de Mensenrechten u een kort overzicht van wat de praktijktest precies is, en wat u kan doen om tot zin praktische realisatie bij te dragen.

Dossiers

Aminata Demba ging naar Mali voor Vranckx & de nomaden, op zoek naar het verhaal van haar vader. Dat leidt onvermijdelijk ook naar de migratieverhalen van vele anderen. Van de tv-reportage werd ook een volwaardige documentaire gemaakt.

El Ciudadano Ilustre – eerder dit jaar bekroond met een Goya, de Spaanse Oscar zeg maar, voor de beste Ibero-Amerikaanse film – vertelt het verhaal van Daniel Mantovani, een Argentijnse schrijver die de Nobelprijs wint voor literatuur. De film maakt deel uit van het programma van MOOOV '17

In 2015 voerde het Minderhedenforum een onderzoek uit naar de dienstenchequesector. Naar aanleiding van dit onderzoek ontstond er in de federale en in de Vlaamse regering een fel debat rond discriminatie en racisme. Onze anti-discriminatiewetten, zo bleek, faalden en falen nog steeds.

http://www.kifkif.be/actua/journalistiek