Laat uw zwembad niet leeglopen > Burkini's toegelaten!

25-02-2015 | Kif Kif Redactie > Jihad Van Puymbroeck

Uiteindelijk hanteert Sunparks hier ook een slimme vorm van etnomarketing

In de Belgische vestigingen van Sunparks hangt een poster met de do’s en don’ts inzake zwemkledij. Daaruit blijkt dat een burkini is toegelaten maar een zwemshort onder de knie niet. ‘Burkini’s zijn perfect veilig en hygiënisch’, zegt Sunparks. ‘Losse zwemshorts niet.’ Een goeie evolutie, vindt Kif Kif. 

Terwijl vrouwen met een hoofddoek nu ook kunnen gaan genieten in het waterpretpark blijven jongens met een lange zwemshort nog steeds op het droge. In het verleden werd hier over gedebatteerd al zou deze maatregel discriminatie in de hand werken. Omdat vooral moslims niet in spannende zwemkledij willen zwemmen, zo luidde. Met een maatregel als deze kan een zwembad deze verdenking met stip ontkennen. Dus Kif Kif hoopt dat alle zwembaden in België het voorbeeld van sunparks zo snel mogelijk volgen.

Uiteindelijk hanteert Sunparks hier ook een slimme vorm van etnomarketing. Door het feit dat moslims nu eenmaal een aanzienlijk onderdeel vormen van onze maatschappij en dat blijven, zullen zwembaden die de burkini’s toelaten alvast niet leeglopen.

 

 

 

>>> vind meer 'good practices' uit onze superdiverse maatschappij in het Kif Kif dossier 'Zo kan het ook!

http://www.kifkif.be/actua/laat-uw-zwembad-niet-leeglopen-burkinis-toegelaten