Mediawatch opinies

Beste Tom, als Iraanse opgegroeid in België, volg ik al jaren de Belgische media inzake Iran. Vol nieuwsgierigheid keek ik uit naar deze aflevering, maar toch voel ik de nood om een paar opmerkingen te maken. U toonde een klein deel van Iran, een beeld dat in mijn ogen niet volledig klopt.

18-10-2013 | Elly | Lees verder

Het N-VA-model is tot in de puntjes uitgewerkt: een robuuste ideologie met een heel lange geschiedenis, verpakt in soundbytes die klaar zijn om opgenomen te worden in de massamedia, zegt Ico Maly. Hun communicatie was hun sterke punt, maar blijkt nu de achilleshiel te bevatten.

13-10-2013 | Ico Maly | Lees verder

Zowel de joodse als de islamitische gemeenschap in België bereidt zijn vlees sinds mensenheugenis op dezelfde wijze. Toch wordt vooral de islamitische gemeenschap geviseerd bij discussies over het onverdoofd slachten. Twee factoren verklaren dit fenomeen

13-10-2013 | Youssef Kobo | Lees verder

Gisteren slaagde De Standaard er dan toch ook in om in navolging van de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws een gruwelijke foto te plaatsen bij de berichtgeving over het islamitische offerfeest. We zien dit fenomeen elk jaar terugkeren.

10-10-2013 | Youssef Kobo | Lees verder

Dat N-VA-fractieleider in Antwerpen André Gantman het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding wil opdoeken, verbaast Ico Maly niet. 'De juridische strijd tegen racisme en discriminatie is een ware doorn in het oog van de partij.'

09-10-2013 | Ico Maly | Lees verder

Na de mediastorm rond Zakaria Bakkali over het land dat hij wil vertegenwoordigen, komt nu ‘Hurricane Januzaj’. Adnan werd opgeroepen om de Rode Duivels te vervoegen, maar heeft voorlopig vriendelijk bedankt voor de eer. Tot grote 'schande' van enkele Vlaamse voetbalfans.

08-10-2013 | Mathieu Charles | Lees verder

Enkele dagen geleden lanceerde Vlaams Belang een postercampagne tegen de zogenaamde islamisering van België.Tot mijn verbazing stond niet de ronduit racistische ondertoon van de affiche centraal in het debat in Reyers Laat, maar wel de klacht die Louboutin tegen Vlaams Belang neerlegde.

27-09-2013 | Youssef Kobo | Lees verder

Eerder dan dat de AEL een generatie heeft geëmancipeerd, was ze het logische gevolg van een bewustwording die al bezig was, schrijft Rachida Lamrabet.

18-09-2013 | Rachida Lamrabet | Lees verder

Volgens de Nederlandse auteur Youssef Azghari is het duidelijk waarom die Arabische Lente maar niet van de grond komt. Het probleem ligt bij de Arabieren zelf. (DS 27/08) Zij zouden niet klaar zijn voor democratie. Een antwoord van mediawatcher Youssef Kobo.

27-08-2013 | Youssef Kobo | Lees verder

Although I did not realise it at the time, our first two hours in Antwerp could be seen as the two sides of the Antwerpian coin. Just off the plane, we spent one hour and a half waiting in the cold windy snow for a taxi outside Deurne Airport at midnight.

02-06-2013 | Steven Clark | Lees verder
http://www.kifkif.be/actua/mediawatch/archief/opinies?page=5