Nu al je stompzinnige acties losse flodders blijken te zijn, begin ik je een beetje zielig te vinden

09-09-2012 | FIKRY El Azzouzi

Het moet wel pijn doen nu je collega Bart De Wever het zoveel beter doet. Hij gaat niet alleen met je partijgenoten, maar ook met al je kiezers lopen

Beste Filip De Winter,

Heeft het nog zin? Zou je niet beter iets anders doen? Je zei in Terzake dat baby's van vreemdelingen met een mes tussen de pamper worden geboren. Ik moest denken aan kleine tarzans die al joelend door de bomen slingeren. Maar ik heb soms te veel fantasie. Ik begrijp het wel. Je dacht vast dat je provocaties kranten zouden vullen. Dat je in het kielzog van Wilders als racist wereldwijd succes zou krijgen. Misschien heb jij een gebrek aan fantasie.

Heb je daar nooit aan gedacht? Elke 'ludieke actie' van jou is een doodgeboren kind. Je eigen dochter gebruiken om als boerkababe te fungeren. Het enige goede was dat haar gezicht bedekt was, je dochter lijkt me iets te veel op jou. En bestaat die meldsite voor illegalen nog? Dat was ook een langgerekte geeuw. Kinderen intimideren met Zwan-worstjes op een barbecue. Om zo'n idee zou Don Draper je een oplawaai verkopen. Nu al je stompzinnige acties losse flodders blijken te zijn, begin ik je wat zielig te vinden.

Je zint op aandacht, dat begrijp ik. Daarom zal deze onbeduidende columnist wiens naam steeds verkeerd gespeld wordt, je enige aandacht geven. Zielige baasjes willen niets liever dan een aai over hun bol. Ik ben een en al altruïsme, daarom wil ik je helpen, want ik heb de indruk dat je nog in de jaren negentig bent blijven hangen, en dat is niet goed. Een mens moet blijven evolueren of het loopt niet goed af met hem. Leer eerst de dingen te aanvaarden. Aanvaard dat de multiculturele samenleving een feit is. Hoe harder je roept, hoe meer kleur er tevoorschijn komt. Ook al doet het pijn aan je ogen, je kunt er niks meer aan doen. Het is onomkeerbaar. Misschien moet je nog extremer worden met je 'ludieke acties'. Aangezien je nu toch aan het uitdoven bent: is het niet beter om wat frituurolie over je heen te gooien en jezelf in brand te steken? Doe het dan liefst op de Grote Markt. Geef toe, je moet er iets voor over hebben, en aandacht gegarandeerd.

Het moet wel pijn doen nu je collega Bart De Wever het zoveel beter doet. Hij gaat niet alleen met je partijgenoten, maar ook met al je kiezers lopen. Tja, ik denk dat je er niet veel aan kunt doen, hij is gewoon slimmer, slanker en fatsoenlijker. Wie niet slim is, moet gemeen doen. Daar heb jij wel verstand van. Wat denk je ervan om Bart De Wever te ontvoeren? Als 'ludieke actie' kan dat wel tellen. Zoek op Twitter een Albanese illegaal om je een handje te helpen. Eentje is genoeg. Het vergt echt geen inspanning meer om Bart De Wever in de kofferbak te gooien. Hou hem lang genoeg vast, maak desnoods een video à la Al Qaida en prop hem goed vol tot hij zijn gewicht weer heeft. Je krijgt vast de aandacht die je meent te verdienen. Je ultieme wraak en je eindigt in een zekere schoonheid. Wie weet krijg je net als Willem Holleeder wel ergens een column. Beter dan er messentrekkende baby's bij te sleuren om je Untergang op 14 oktober af te wenden.

Met vriendelijke groet,

Fikry El Azzouzi

-

Fikry El Azzouzi is schrijver en auteur van de roman Het schapenfeest. Hij werkt ook als theaterauteur, onder meer voor 't Arsenaal.

http://www.kifkif.be/actua/nu-al-je-stompzinnige-acties-losse-flodders-blijken-te-zijn-begin-ik-je-een-beetje-zielig-te-v