Ongehoord of teveel gehoord?

07-12-2009 | Fikry El Azzouzi

.Soms zijn er momenten waarvan je versteld raakt. Soms weer niet, het minarettenverbod was voorzien. Nu nog wachten op een hoofddoekbelasting, clowns als Wilders zeggen al lachend hun mening. Hoe je het draait of keert, het Zwitsers verbod op minaretten heeft bij vele Vlamingen een goedkeurend draagvlak.

Islamkenner, dat is tegenwoordig kitsch. Wil je erbij horen, bekeer je, en je bent pas een echte geleerde als je zoveel mogelijk het gevaar wil aantonen. Kennis van zaken, niet nodig. Surf wat op internet, knip wat krantenartikels en je bent een specialist waar de media naar toe snellen. Wie voor een onderscheiding wil gaan, zaai angst, brul, stamp en beledig erop los. Hou het kort, de mensen hebben het druk. Verdraai, lieg, bedrieg en misprijs de onwetende, jij bent de islamkenner. Herhaling is de kunst. Zoek nog wat vrienden die voor echogeluiden zorgen. De verdedigers, met hun ellenlang gematigd pleidooi, veel te saai, wie luistert daar naar. In een radio-interview (ongehoorde meningen op radio 1 5/12/2009) zei Wim Van Rooy dat elke moslim aan het veinzen is. Dat betekent, een moslim doet alsof hij een sympathieke man of vrouw is die je wel op de koffie wilt uitnodigen. Maar…en hier schuilt het grote gevaar! Diezelfde moslim speelt een dubbelrol en wil jullie brave nietsvermoedende stakkers overheersen.

Borrelt het al een beetje in de buik? Rustig, het was maar om te lachen. Of toch niet? Ik ben namelijk ook moslim en bovendien iemand die fatsoenlijk Nederlands spreekt. Sidder en beef voor het grote gevaar. Van Rooy verklaart dat de Islam dezelfde manieren gebruikt als de nazi’s. Verder ging hij niet. Hij heeft zijn les goed geleerd, hou het kort en herhaal het vooral een paar keer. In elke moskee predikt men haat, aldus de islamkenner. Hoe weet hij dat? Spreekt hij Arabisch, Turks of Amazigh? Heeft hij bronnen die zich angstvallig schuilhouden of verbergt hij een bandje waar alles opgenomen is? Vrijheid van mening of vrijheid van liegen? 95% van alle problemen in de wereld zijn volgens Van Rooy een gevolg van de islam. De financiële crisis, de economische crisis en de ecologische crisis zijn blijkbaar peanuts. Waar zijn de kritische vragen van de journalist, die hier dieper op moet ingaan, om te zien of er iets waar blijkt te zijn of hij complete nonsens verkoopt. Niet nodig, de media hebben het graag kort en krachtig en men moet ook aan de adverteerder denken. Waarom worden de opiniemakers die echt het wereldje van de moslims in Vlaanderen kennen niet gehoord?

Pedofiele priesters, kruistochten, oorlogen in Irak en Afghanistan, gegrabbel in Afrika en het concentratiekamp Gaza. Voel ik al verontwaardiging? Kort door de bocht? Wat als ik deze feiten in je schoenen schuif? Waarschijnlijk bent u niet opgezet om u door mij de les laten lezen. Groot gelijk. Denk eens goed na, want voor ons begint het valse plaatje over moslims al veel te lang haperen.

http://www.kifkif.be/actua/ongehoord-of-teveel-gehoord