Opiniemakers

Niels De Rudder is een progressieve opiniemaker en columnist. Afkomstig uit de stad van Louis Paul Boon schopt hij graag een geweten. Heerlijk verontwaardigend maar steeds met één doel ogen: een warme samenleving met een brede solidariteit, gelijke kansen en welvaart voor iedereen.

Wim studeerde marketing in Kortrijk. Vanop de zijlijn toekijken is voor hem geen optie. Actief deelnemen aan het debat lijkt is de juiste keuze. Via zijn blog www.wimbackx.blogspot.be tracht hij hiertoe een bijdrage te leveren om zo een positief alternatief aan te reiken voor mogelijk doemdenken.

Kaoutar Zaitouni is 22 jaar oud en studeerde Communicatie Management. Haar interesses liggen bij de leefwereld van minderheidsgroepen en Arabisch feminisme. Ze is ook redactielid bij Kif Kif.

Jonas Slaats is theoloog, schrijver en activist. Hij heeft een specifieke focus op de religieuze dimensies van maatschappelijke evoluties. De angst voor de islam, de nood aan interculturele dialoog en de zoektocht naar spirituele ethiek zijn daarin enkele centrale thema's.

Robrecht Vanderbeeken (1971) is filosoof en publicist. Hij doceerde aan verschillende kunsthogescholen (Kask, Hisk, Luca, Transmedia Brussel) en aan het departement theaterwetenschappen van de UGent. Momenteel werkt hij als dramaturg en onderzoeker.

Floris Cavyn combineert lesgeven met schrijfwerk. Hij wil in de eerste plaats kijken, luisteren en lezen. Daarna pas schrijven en spreken. Een vaste thematiek is niet aan hem besteed, want alles is met elkaar verbonden

Mathieu Charles is geboren in 1984 en heeft een Mauritiaanse vader en een Belgische moeder. Hij wordt gedreven door een gezonde dosis nieuwsgierigheid en is meestal te vinden in boekenwinkels, bibliotheken, cinema's en theaterzalen.

Nihad is 22 jaar en studeert de master communicatiewetenschappen in politiek, democratie en journalistiek. Interesses liggen in poëzie, filosofie, politiek en media.

Rina Rabau, Sociologe, voorzitter van Bana Leuven en momenteel woonachtig in Engeland.

Sociologe, educatief medewerkster vzw Motief, lid van Boeh, antwerps activiste

http://kifkif.riffle.be/actua/opinies/opiniemakers