[PERSBERICHT] Kif Kif maakt kans op een Award met haar ‘praktijktesten’

03-10-2013 | Kif Kif

 

De ENAR foundation (European Network Against Racism) is een organisatie die strijdt voor een racisme-vrij Europa.
Voor de tweede keer organiseert de Enar Foundation een ‘Award Gala’ waar projecten en acties die bijdragen aan een racisme-vrij Europa in de prijzen kunnen vallen. Individuen, NGO’s, bewegingen, onderzoekers en publieke figuren die een superdivers Europa voor ogen hebben en hier mee aan werken maken kans op een van de EF Awards die dit jaar op 30 oktober zullen worden uitgereikt in Parijs.

 

Kif Kif maakt kans op een Award met haar ‘praktijktesten’, tests waarmee we willen aantonen in welke mate discriminatie van etnisch-culturele minderheden nog steeds spelen op de arbeidsmarkt. De Kif Kif Discriminatiebarometer van de praktijktesten die we in 2012 in Antwerpen uitvoerden vormt een eerste ‘staalkaart’.
Kif Kif zette zich de afgelopen jaren al eerder in voor de strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Zo vormden we samen met ABVV en SOS Racisme de drijvende kracht in de zaak Adecco. Dit interimkantoor werd op 31 mei 2011 eindelijk (na 10 jaar!) veroordeeld wegens discriminerende praktijken tegen werkzoekenden van andere origine.

 

Sükran Bulut, verantwoordelijke voor praktijktesten bij Kif Kif stelt het zo: 'We gaan verder met praktijktesten om beleidsmakers te wijzen op de noodzaak ervan, zolang er sprake is van discriminatie. We zullen bij het opsporen van discriminerende praktijken niet aarzelen opnieuw juridische stappen te ondernemen. Discriminatie op de arbeidsmarkt is voor Kif Kif onaanvaardbaar.'
 

http://www.kifkif.be/actua/persbericht-kif-kif-maakt-kans-op-een-award-met-haar-%E2%80%98praktijktesten%E2%80%99