Reportage: Identiteitsvorming bij jongeren met etnisch diverse roots [De Ambrassade]

18-10-2014 | Sakina Elkayouhi

Op vrijdag 3 oktober organiseerde De Ambrassade bij De Buren een studiedag omtrent identiteitsvorming bij jongeren met etnisch diverse roots. Een twintigtal organisaties kwam bijeen, om aan de hand van workshops, lezingen en een panelgesprek van experts, over het thema in debat te treden. Welke invloed hebben cultuur en etniciteit op de identiteitsvorming?  Hoe kan het beleid hierop het beste inspelen?  Vanuit verschillende invalshoeken werd dit soort vragen besproken. Wat deze organisaties samen verbindt: een hart voor jeugdwerk.

Onze reporter Sakina Elkayouhi was ter plaatse om de dag vast te leggen. Bekijk hier de reportage van het panelgesprek met de experts uit de middenveldorganisaties. Ikrame Kastit (ambrassade) modereerde het gesprek tussen Kris De Visscher (Demos), Abdinasser Rezkallah (PAJ), Hans Van Kerckhove (Scouts en Gidsen Vlaanderen), Touria Aziz, D'Broej en Omar Ba (ex-coördinator Afrikaans Platform)

 

Ook sprak zij in een interview met Dr. Meryem Kanmaz (politieke wetenschapper en auteur van “Islamitische ruimtes in de stad”).

Camera: Willy De Greef

Camera & Montage: Franswa Vergucht

Regie: Sakina Elkayouhi

http://www.kifkif.be/actua/reportage-identiteitsvorming-bij-jongeren-met-etnisch-diverse-roots-de-ambrassade-0