Soefi's, Punkers en Poëten

26-02-2015 | Jonas Slaats

Sinds februari 2012 kon je op Kif Kif het Halal Monk dossier volgen. Dat dossier bundelde de openhartige gesprekken van de christelijke theoloog Jonas Slaats met invloedrijke figuren uit de islamitische wereld. Van Jakarta tot New York en van Londen tot Lahore ontmoette hij imams en soefi’s, geleerden en activisten, punkers en poëten. Verschillende onderwerpen op het snijvlak van religie, cultuur en maatschappij passeerden de revue.

Met de lancering van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten’, wordt de reis van de ‘Halal Monk’ afgerond. Het boek bundelt Jonas’ belangrijkste ontmoetingen. Tussen die gesprekken door worden kernaspecten van de islamitische traditie nader toegelicht en wordt hun plaats binnen de huidige debatten verduidelijkt. Op een eigentijdse en interreligieuze wijze worden heel wat vernieuwende inzichten naar voor geschoven die een uitweg bieden uit de retoriek van botsende beschavingen.

Deze lancering gaat gepaard met een opvoering van ‘Fast Food Fatwa’s’, een artistieke voordracht over de verbanden tussen de fatwa’s van fundi’s en de fast food van Wall Street. Een uiteenzetting vol beeld, film en muziek met de gesprekken uit het boek als rode draad. Over die Fast Food Fatwa's voorstelling verscheen enige tijd terug op de Kif Kif site een interview met Jonas Slaats.

Er zijn twee lanceermomenten. Eén 'intiemer' voor beperkt publiek in Café Mombasa en één met meer 'toeters en bellen' in De Centrale in Gent.


= ANTWERPEN =

MA 16 MAART 2015
Café Mombasa - 20u00
Moorkensplein 37
2140 Antwerpen

Inkom
5€

Inschrijven
Online via deze link.
(Reserveer snel voor deze voorstelling,
want de plaatsen zijn beperkt.)

 

= GENT =

MA 23 MAART 2015
De Centrale - 20u00
Kraankinderstraat 2
9000 Gent

Inkom
Voorverkoop: 5€ (Uitpas: 2€)
Avondkassa: 8€ (UitPas : 5€)
Kansentarief: 1,60€

Tickets
Online via deze link
Telefonisch via 09/233 77 88
 

== Kan u er niet bij zijn op de lanceringsmomenten, maar wenst u het boek wel te bestellen? Dan kan u dat doen via www.jonasslaats.net. ==

 

Een organisatie van


in samenwerking met

    
 

http://www.kifkif.be/actua/soefis-punkers-en-poeten