Souhaila Akarkach als Antwerpse TROEF!

04-05-2011 | Chiraz Laffet

Omdat dit een project is dat Antwerpse jongeren elkaar zal doen leren kennen

Troef is een project dat Antwerpse jongeren de kans geeft om hun dromen waar te maken.

Een jongerenjury heeft een selectie van 9 finalisten gemaakt. Van deze negen jonge troeven worden er drie winnaars uit gekozen. De winnaars worden op 18 mei op Park Spoor Noord bekend gemaakt. Een jury en JULLIE STEMMEN verkiezen hun favoriete projecten. Ik ben een van deze troeven die Antwerpen graag wil helpen met mijn project.

Dus: www.antwerpen.be/troef en stem op SOUHAILA AKARKACH vanaf 11 mei tot 13 mei.

Mijn droomproject is een SCHRIJVERSPROJECT.

WAT?
Ik wil een schrijversproject beginnen rond migratie en diversiteit voor Antwerpse jongeren. Jongeren met EN/OF zonder ervaring in het schrijven krijgen weekelijks tips van echte schrijvers. Niet alleen leren schrijven is voor mijn project belangrijk, maar ook het 'voelen' gebeuren! ZO plan ik uitstappen naar oa. mijnsites in Limburg, uitgeverijen, boekenbeurzen enz... Ik wil met mijn jongeren dan ook intergenerationeel samen werken. Verder wil ik werken aan competenties en erkenningen van verworven competenties. Verhalen van deze participanten wil ik in samenwerking met verengingen als Atlas en Stamp Media, PAJ en Kif Kif verspreiden in onze stad.

WAAROM?
De stad Antwerpen is een metropool. Onze stad is sinds de 12de eeuw een havenstad met veel werkmogelijkheden. Dit trok niet alleen autochtone arbeiders aan, maar ook arbeiders van heinde en verre. Vele arbeidsmigranten settelden zich voorgoed in Antwerpen. Tegenwoordig telt onze stad maar liefst 164 verschillende nationaliteiten en is ze hiermee de 2de meest internationale stad in de wereld. Hiermee scoort Antwerpen hoger dan steden als New York en Tokio. Deze diversiteit is iets om heel trots op te zijn als Sinjoor. Ik ben zelf heel graag bezig met migratie en de gevolgen ervan. Als Antwerpse vind ik het belangrijk dat de jongeren in mijn stad weten dat migratie geen nieuw fenomeen is en dat migranten door de eeuwen heen hun steentje hebben bijgedragen tot het opbouwen van onze stad en de welvaart ervan. De diversiteit van onze metropool is een sterkte en geen zwakte. Jammer genoeg zijn deze zaken onvoldoende gekend door de Antwerpse jongeren. Nochtans zei een Spaans-Amerikaanse filosoof; ‘Om je toekomst te kennen, moet je eerst je geschiedenis kennen.’. En daar wil ik met mijn project een bijdrage toe leveren.

VOORWIE?
Alle Antwerpse jongeren van 14 tot 25 jaar! jongeren die moeilijkheden met taal zullen extra begeleid worden. Jongeren met leermoeilijkheden zijn eveneens van harte welkom.
Ik wil een project dat de JUISTE WEERSPIEGELING geeft van onze STAD!

WAAROM MOET OP MIJ STEMMEN?
Omdat dit een project is dat Antwerpse jongeren elkaar zal doen leren kennen. We zullen actief bezig zijn in verschillende buurten. Dit om Antwerpen te helpen deze buurten weer leefbaar te maken. Je moet op mij stemmen omdat ik de kloof tussen allochtoon/autochtoon perfect nederlands-talig/ niet perfect nederland-stalig en eerste generatie/laatste generatie wil helpen dichten.

HET IS GEWOON EEN PROJECT VAN MAATSCHAPPELIJK BELANG!! DUS STEM TUSSEN 11 EN 13 MEI OP SOUHAILA via www.antwerpen.be/troef. Want IK BEN DE TROEF VOOR ANTWERPEN HAAR DROOMPROJECT! SPREAD THE WORD!!!!

http://www.kifkif.be/actua/souhaila-akarkach-als-antwerpse-troef