Stop window dressing. Tijd voor echt diversiteitsbeleid (Minderhedenforum)

17-12-2011 | Minderhedenforum - Bram Sebrechts

Jobpunt spreekt bijvoorbeeld van interculturele jobbeurzen van Kif Kif. Die bestaan echter al niet meer sinds 2009.

Brussel-16 december Minderhedenforum poetst de ramen van Jobpunt Vlaanderen. Zo wil het forum de aandacht voor het belabberd diversiteitsbeleid van Jobpunt. Het selectiebureau onderhandelt midden december met Vlaams minister Bourgeois over de nieuwe beheersovereenkomst. " Streefcijfers moeten hierin opgenomen worden want enkel functies zonder diplomavereisten poetsen de huidige diversiteitscijfers op."


" Zijn huidige diversiteitsacties zijn niet meer dan window dressing", zegt het Minderhedenforum. " Jobpunt spreekt bijvoorbeeld van interculturele jobbeurzen van Kif Kif. Die bestaan echter al niet meer sinds 2009. Pas sinds een maand verspreidt Jobpunt Vlaanderen zijn vacatures via ons netwerk", licht Naima Charkaoui, directeur Minderhedenforum toe.


Minister Bourgeois legt de eis om streefcijfers voor Jobpunt Vlaanderen naast zich neer. De organisatie hekelt die houding. " De diversiteitscijfers van Vlaanderen zijn beschamend. Maar 2.7 procent van de ambtenaren heeft interculturele roots. Het gros daarvan werkt in de slechtst betaalde jobs genre kuispersoneel. Wij eisen dat minister Bourgeois dit niet meer onder de mat wegschuift en zijn verantwoordelijkheid opneemt."

De organisatie wil daarna samen met Jobpunt rond de tafel zitten om maatregelen uit te denken die het diversiteitscijfers van de overheid opkrikken. "Eerst willen we een structureel signaal van de Vlaamse Overheid. Is het Jobpunt en Bourgeois menens? Dan nemen ze streefcijfers op in de nieuwe beheersovereenkomst. Als dit scenario er ligt, zullen wij opbouwende suggesties doen. Een diversiteitsbeleid zonder streefcijfers is hetzelfde als geblinddoekt achter het stuur zitten, " stelt Charkaoui

 

 

Meer info: Bram Sebrechts-persmedewerker- 0498 27 31 91

 

Beelden van de prikactie:

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.313155598707319.73557.120458071...

 

 

 

http://www.kifkif.be/actua/stop-window-dressing-tijd-voor-echt-diversiteitsbeleid-minderhedenforum