Zo kan het ook! Een pluim voor Einstein Koffie

In het Centraal Station van Antwerpen staat al enkele maanden een kiosk van Einstein Koffie in de hal. Einstein Koffie is ontstaan in Duitsland en heeft koffiewinkels in Nederland en België.

Sinds kort werkt Maryem (19) voor de keten. En opvallend: in tegenstelling tot de meeste publieke verkoopfuncties, heeft haar manager er geen probleem mee dat zij haar hoofddoek draagt tijdens de werkuren.

‘Op mijn sollicitatiegesprek zei de manager wat er van mij verwacht werd en wat voor kleding ik zou moeten dragen. Maar hij zei niets over mijn hoofddoek, wat ik raar vond. Dus ik vroeg hem er zelf naar en hij zei dat hem dat helemaal niets uitmaakt. Zolang ik mijn werk maar goed deed.’

En zo kan deze studente Farmacie helemaal zichzelf zijn, wanneer zij enkele dagen per week een centje bijverdient. Een pluim voor Einstein Koffie! 

 

 

 

>>> Lees het Kif Kif dossier  'Zo kan het ook!'. In dit dossier verzamelen we voorbeelden rondom ons die een representatieve weerspiegeling zijn van de superdiverse maatschappij waarin we leven. Diversiteit in beeld gebracht, zonder benadrukt te worden of er een expliciete waarde aan te geven.

 

Oproep: Ken jij een voorbeeld van andere bedrijven of organisaties die diversiteit op de werkvloer promoten? Of gewoon voorbeelden van zaken (reclame, tv, media,...) waar superdiversiteit normaal is? Laat het mij dan zeker weten! (hanan [at] kifkif [dot] be of redactie [at] kifkif [dot] be) Niet enkel voor mij, maar ook voor heel wat anderen zijn positieve voorbeelden als deze hoopgevend voor de toekomst.

http://www.kifkif.be/actua/zo-kan-het-ook-een-pluim-voor-einstein-koffie