Belg Tom Kenis debuteert met post Moebarak roman

02-12-2011 | Kif Kif

De roman 'Sinai' volgt Linus, een jonge westerling op de vlucht voor zijn job bij McDonalds. Hij neemt een last-minute naar Egypte, en gaat er op zoek naar piramides en snorkelvertier.

Een tongue-in-cheek thriller die zich afspeelt in het roerige Egypte na Moebarak, bedacht en geschreven toen de Egyptische farao nog stevig in het zadel zat. Dat is het opmerkelijke verhaal van 'Sinai', de debuutroman van de Brusselse auteur Tom Kenis (1977). Het Engelstalige boek verschijnt in eigen beheer. "Het moest nú. De Arabische revolutie maakt ‘Sinai’ razend actueel", zegt de debuterende schrijver.

De roman 'Sinai' volgt Linus, een jonge westerling op de vlucht voor zijn job bij McDonalds. Hij neemt een last-minute naar Egypte, en gaat er op zoek naar piramides en snorkelvertier. Maar in de Sinaïwoestijn, met haar adembenemende ravijnen, buitenaardse landschappen en prehistorische rotsschilderingen, komt hij willens
nillens terecht in een waanzinnig kluwen van terreuraanslagen en galopperende internationale spanningen. Linus, niet bepaald een groot licht, verzeilt dieper en dieper in een voor hem onbegrijpelijke wereld. Hoe geraakt hij hier ooit uit?

In bijlage alle info + recensies over het boek van Tom Kenis.

 


 

http://www.kifkif.be/cult/belg-tom-kenis-debuteert-met-post-moebarak-roman