Europees-Arabisch Literair Salon

14-04-2013 | De Buren

Arabic-European Literary Saloon 2013

met Anne Provoost, Francis Dannemark, Youssef Ziedan, Mohamed Achaari & Raja Alem
Moderator: Taha Adnan

muziek: Moussa Elias & Robert Ikis

Youssef Ziedan (Egypte), Raja Alem (Saoedi-Arabië) en Mohamed Achaari (Marokko), drie winnaars van de prestigieuze International Prize for Arabic Fiction, treden samen op in zeven Europese steden met een bijzonder literair programma. De auteurs lezen voor uit eigen werk en gaan in elk land in gesprek met een interessante 'locale' auteur. Daarnaast is er muziek van ud-speler Moussa Elias en percussionist Robert Ikis.

In Brussel ontmoeten de drie Arabische schrijvers de Belgische auteurs Anne Provoost en Francis Dannemark. Moderator van de gesprekken in Brussel is Taha Adnan, tevens curator van het internationale programma van de Arabic-European Saloons, samen met Cecilia Hörnel-Sunar (Re:Orient, Stockholm).

Over de ‘International Prize for Arabic Fiction’
De International Prize for Arabic Fiction (IPAF) is een van de meest prestigieuze en belangrijke literaire prijzen van de Arabische wereld. Een belangrijk doel van de prijs is om het lezerspubliek voor Arabische literatuur internationaal te vergroten door het tot stand brengen van vertalingen van de romans die de shortlist halen. Het promoten van vertalingen, het kweken van meer interesse voor Arabische literatuur en toenadering tot de Europese literatuur is dan ook de gedachte achter deze literaire tournee. De auteurs die optreden in het rondreizende programma en hun winnende romans zijn achtereenvolgens Youssef Ziedan uit Egypte met Azazeel, Raja Alem uit Saoedi-Arabië met The Dove's Necklace en Mohamed Achaari uit Marokko met The Arch and the Butterfly.

Organisatie: Moussem (Antwerpen), Re:Orient (Stockholm), Flagey en deBuren (Brussel)
Met steun van de Europese Commissie

Praktische info & tickets
ZO 21.04 - 15:00
In het Arabisch, Nederlands en Frans, met simultaanvertaling
Flagey, Heilig Kruisplein, 1050 Brussel
Toegang €10 / €8 | ticketinfo: www.flagey.be


Over deBuren
Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren draagt schoonheid en wijsheid uit van de Lage Landen en biedt een platform voor debat over cultuur, samenleving en politiek in Vlaanderen, Nederland en Europa.
www.deburen.eu 

http://www.kifkif.be/cult/europees-arabisch-literair-salon