Finale Kif Kif Awards: categorie literatuur

08-11-2009 | Kif Kif

Op 28 november vindt de finale plaats van de tweede Kif Kif Awards in de Arenbergschouwburg in Antwerpen

Op 28 november vindt de finale plaats van de tweede Kif Kif Awards. Negen finalisten verdeeld over 3 categorieën strijden dit jaar opnieuw om de felbegeerde Awards. Dit jaar is er ook een sublieme talkshow in samenwerking met Talking

Head.Amal El Madiouni
Ik ben een meisje van 20, studente journalistiek. Ik hou me een jaartje bezig met schrijven, het is mijn uitlaatklep. Ik zou in de toekomst mocht ik de kans krijgen zeker een boek willen schrijven. Mijn intresses zijn lezen, schrijven, filosoferen, sarcastische opmerkingen maken en van het leven genieten.
Lees hier het interview met Amal

Fikry El Azzouzi
Fikry is geen onbekende voor kifkif. Hij schreef columns over de interculturaliteit in een hilarische en scherpe stijl. Hij is bezeten door alles wat met letteren te maken. Fikry is ook druk bezig met het beëindigen van zijn debuutroman ‘Het Schapenfeest’ die binnenkort uitkomt. Van hem ga je nog zeker iets verwachten. We zijn in ieder geval benieuwd.
Lees hier het interview met Fikry

Jamal Kazza
Ik ben een jonge dertiger, echtgenoot en vader van vrouwlief Denise en twee prachtige kinderen, Malik en Zayan. We zijn een culturele en religieuze smeltkroes van Belgische, Nederlandse en Marokkaanse elementen. “Pure harmonie?” Yes, we can!, roepen wij dan. Mijn professionele loopbaan: cultuur en kunst in Turnhout, onderwijs en opvoeding te Hasselt, tewerkstelling voor deeltijds schoolgaande jongeren te Genk en sinds een jaar als deskundige jeugdwelzijn in Bilzen. Ik ben een fervente pleiter voor ‘gelijke kansen’. Buiten alle verplichtingen vind ik mijn absolute rust en vrijheid in de wereld van de poëzie. Als jonge tiener ontdekte ik de helende kracht ervan maar heb door omstandigheden mijn pen 15 jaar laten liggen. Tot vorig jaar, anno 2008, het noodlot van een achillespeesruptuur mij ‘dwong’ hem terug te grijpen en te gaan schrijven. Ik ben sinds toen niet meer te stoppen.
Lees hier het interview met Jamal

http://www.kifkif.be/cult/finale-kif-kif-awards-categorie-literatuur