Finale Kif Kif Awards: categorie slam

08-11-2009 | Kif Kif

Op 28 november vindt de finale plaats van de tweede Kif Kif Awards in de Arenbergschouwburg

Op 28 november vindt de finale plaats van de tweede Kif Kif Awards. Negen finalisten verdeeld over 3 categorieën strijden dit jaar opnieuw om de felbegeerde Awards. Dit jaar is er ook een sublieme talkshow in samenwerking met Talking Head.

 


Good Idea
Good Idea is een Alternatieve Hip-Hop groep uit Antwerpen. De groep bestaat uit mc/producer Remy(20), mc Jeril(18) en mc/producer Isaah(18). Het trio schrijft over alles wat hun bezig houdt, op een vaak poëtische wijze.De beats die ze maken zijn fris en niet te definiëren binnen een genre. Live worden ze vaak vergezeld door een akoestische gitarist, een saxofonist en een DJ.Good Idea stond al op verschillende podia, waaronder Mano Mundo, Kavka, Talentendag,...Ook wonnen ze in 2008 de wedstrijd "Kunstbende" in de categorie Urban. Momenteel werken ze aan hun Demo, waarvan de muziek binnekort op hun myspace zal verschijnen.

Magot
Op 8 april 2005 trad Magot met Cycluz(Baz en Tonic)voor de eerste keer op tijdens het Mechelse rapfestival Mechelen Rapt. De reacties waren lovend, en gaven de drie kompanen de moed om ver te gaan. De combinatie van drie jongens met een verschillende afkomst en de frisse beats van Pita vormden een aangename verrassing voor de Mechelse hiphopbeweging.Pita had ondertussen zijn eigen ShowArma label opgericht en besloot Magot de kans te geven om een soloalbum te maken, !LOS!, met alles erop en eraan. Er werden clips geschoten, CD's gedrukt, sites gemaakt, optredens gedaan en nieuwe connecties gelegd. Na de toch wel geslaagde debuut cd begon magot zich op andere tekstuele gebieden te ontwikkelen. Tijdens optredens werd de muziek vaak vervangen door acapella's, de teksten werden serieuzer en zo kwam hij al snel in contact met 'spoken word'.Na enkele optredens waarbij hij het publiek tracht te entertainen met enkel een tekts en een stem, was hij verkocht. De kifkifawards was een logische volgende stap...

 

Seckou
Seckou, een Antwerpenaar met Malinese roots, ontwikkelde de passie voor “het Woord” op 13 jarige leeftijd toen hij zijn eerste Engelstalige rhymes op papier pende. 2 Jaar later stichtte hij samen met producer ckwenz de groep inserted uit de grond. Een klein hiphop collectief die ‘feel good’, opzwepende engelstalige muziek maakt. Seckou is dé Muhammed Ali van de MC’s. Zijn ‘flow’ kan zweven als een vlinder en steken als een bij wanneer hij zijn ongezouten mening geeft. En die mening gaf hij ook in een samenwerking met 5 gelijkgezinde MC’s uit verre Vlaamse contreien. Onder de gelegenheidsnoemer ‘gevallen Engelen’. Een statement tegen de agressieve opmars van extreem rechts en de gebeurtenissen in de politiek. Zie: www.inserted.be/engelen. Dit was de aanleiding tot het schrijven van teksten met een mening. Hij wou zijn stem gebruiken en vooral gehoord worden. En dit in zijn moedertaal, wat de toegankelijkheid alleen maar zou versterken en een mogelijke linguistieke verwarring zou tegengaan. Waar kan je je aan verwachten? Teksten met een boodschap en de spreekwoordelijke kinkslag. Ook al heb je er geen oor naar, Seckou zorgt ervoor dat het je binnendringt en ziel in twee splijt. Scherp doch ontwapenend, maar altijd eerlijk. Start clapping, cause he’s coming and here to stay.

http://www.kifkif.be/cult/finale-kif-kif-awards-categorie-slam