Meer dan 20.000 kinderen deden in juli aan cultuur dankzij de zomeractie van Vlieg

04-08-2011 | CultuurNet Vlaanderen

Het Vliegparcours wijst kinderen tot 12 jaar de weg naar knotsgekke activiteiten.

Tot eind augustus biedt Vlieg families inspiratie voor de vrije tijd

Het slechte weer leidt kinderen massaal naar cultuur. De zomeractie van Vlieg nam dan ook een vliegende start. ‘De Schatten van Vlieg’ wil drempelverlagend werken om kinderen en gezinnen effectief aan te zetten tot cultuurparticipatie. Meer dan 20.000 kinderen liepen in alle provincies storm voor een bezoek aan de cultuurhuizen en hebben massaal gezocht naar de vindplaats van de schatkist. Families vonden zowel de weg naar bibliotheken, cultuurcentra, musea als vele andere culturele trekpleisters.

Esther Thys, publieksmedewerker van het Gallo-Romeinsmuseum wijdt het succes van de actie deels aan het slechte weer. Dat de actie voor de tweede maal herhaald wordt, speelt volgens mij ook een belangrijke rol. Kinderen kennen Vlieg ondertussen en komen effectief naar de schatkist van Vlieg vragen aan de balie. Wij kregen al meer dan 1000 kinderen over de vloer!

Vliegpiraten vinden in de schatkist een polsbandje met een unieke code. Vijfduizend onder hen gaven hun code al in op UiTmetVlieg.be en dingen mee naar de Vlieg reuzentrampoline. Deze website informeert families over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen.

De actie loopt nog tot eind augustus. Naar goede traditie sluit Vlieg de zomer af met een Vliegparcours op de Cultuurmarkt van Vlaanderen (Antwerpen) op zondag 28 augustus. Het Vliegparcours wijst kinderen tot 12 jaar de weg naar knotsgekke activiteiten. Families kunnen op die manier de Cultuurmarkt bezoeken op kindermaat.

Meer info & contact

· Uitgebreide informatie over de zomeractie vind je op http://www.cultuurnet.be/de-schatten-van-vlieg-2011

· Alle info over het Vliegparcours vind je op http://www.cultuurnet.be/vliegparcours-cultuurmarkt-van-vlaanderen

· Alle persinformatie vind je op http://www.cultuurnet.be/schatten-van-vlieg

· Meer over Vlieg: http://www.cultuurnet.be/Vliegproject

· Meer over CultuurNet Vlaanderen: http://www.cultuurnet.be/over-ons

· Contact: Anne De Smet, Manager corporate communicatie en projecten CultuurNet Vlaanderen: anne [at] cultuurnet [dot] be - 02 551 18 61 - 0473 27 20 81

 

http://www.kifkif.be/cult/meer-dan-20000-kinderen-deden-in-juli-aan-cultuur-dankzij-de-zomeractie-van-vlieg