rekto:verso lanceert de R:VA, de ‘Rekto:Verso Academy’

25-11-2012 | rekto:verso

De R:VA is een labo, een gedeelde projectruimte, een collectief waarin wilde en andere ideeën in praktijk gebracht worden, met onderlinge feedback.

      Context & beleid

rekto:verso lanceert de R:VA, de ‘Rekto:Verso Academy’... en zoekt daarvoor enthousiaste deelnemers


Waarom?

Anno 2012 blijven de kunstkritiek en de cultuurtijdschriften bijna blind denken vanuit de klassieke tekst, terwijl de mogelijkheden van internet zoveel groter zijn. Meerstemmige of interactieve kritiek, kan dat bestaan?

Rekto:verso wil experimenteren met alternatieve vormen van online kunst- en cultuurkritiek: video-essays, interactieve kritieken, grafisch geanimeerde artikels, gefilmde verbale duellen, recensies-in-community, kritieke podcasts of webcams, bewegende cartoons, weten-wij-veel... maar wel over kunst & cultuur.

Wat?

De R:VA is een labo, een gedeelde projectruimte, een collectief waarin wilde en andere ideeën in praktijk gebracht worden, met onderlinge feedback.
De R:VA is ook een begeleid traject waarin je jezelf bekwaamt in cultuurkritiek tout court, met af en toe een boeiende spreker of een praktische workshop.
De R:VA wordt een online tool, in alle vrijheid te voeden en te beheren door de leden. Knappe realisaties worden overgenomen op www.rektoverso.be.

Wie?

Videasten, critici met e-zin, interneuten, cartoonisten, nieuwemedia-artiesten, webontwikkelaars, grafisch ontwerpers, radiomakers, fotografen, sociale media-verslaafden, hackers... met een neus voor clevere cultuur(kritiek) en zin om het verschil te maken.
De R:VA streeft expliciet naar diversiteit: het wil geen louter wit clubje worden.
Kortom: 10-15 enthousiastelingen met een kijk op cultuur en zin in experiment.

Wanneer?

De R:VA loopt van januari tot december 2013, met maandelijkse bijeenkomsten waarop we onze vruchten delen, plannen maken en nieuwe voeding innemen.
Tussenin worden projecten gerealiseerd en is er virtuele communicatie.

Interesse?

Mail rva [at] rektoverso [dot] be voor 14 december 2012 met een motivatiebrief, je cv en een korte beschrijving van een projectvoorstel of een paar ideeën die je graag in handen zou nemen binnen de R:VA. Afhankelijk van het aantal inzendingen volgt er een mogelijke selectie.

Contacteer voor verdere vragen: wouter [dot] hillaert [at] rektoverso [dot] be.
 

http://www.kifkif.be/cult/rektoverso-lanceert-de-rva-de-%E2%80%98rektoverso-academy%E2%80%99