Somer zoekt (veel) co-producenten

13-07-2015 | Orlando Verde

Het Gentse Victoria Deluxe is geen vreemde naam voor het bewegende beeld. Met Superdiversiteit in Oostende en Buffalo forever hebben ze onlangs bewezen dat ze oog hebben voor onderwerpen die interessante en relevante documentaires kunnen leveren. Met de langspeelfilm Somer beginnen ze aan een zeer ambitieuze onderneming: de constructie van een microcosmos dat ons land weerspiegelt in al haar diversiteit.

Somer is een tragikomedie over een groep Vlaamse, Brusselse en Waalse gezinnen die hun jaarlijkse vakantie op een camping aan zee doorbrengen. De spanningen, conflicten en ontmoetingen geven vorm aan een verhaal dat een feelgood film belooft te worden.

De cast bestaat uit 26 niet professionele spelers die - op basis van spelopdrachten en improvisaties - input leverden voor het scenario, een werkwijze dat consequent is met de filosofie van Victoria Deluxe. Actrice Marijke Pinoy is de enige uitzondering op de regel: zij vervangt een van de spelers die wegens gezondheidsredenen moest afhaken.

Artistieke leider Dominique Willaert tekent als regisseur en scenarist. Met de ervaren producent Peter De Maegd (Welp, Small Gods) in de crew wordt Somer een co-productie van Potemkino.

Het bugdet van Somer is zeer beperkt, daarom werd een crowdfundingsactie  gelanceerd op het crowdfundingsplatfrom van Stad Gent.

Ondertussen zijn de opnames bezig en hebben cast en crew hun tenten geïnstalleerd in Lombardsijde.

 

 

FILM SOMER - word Coproducent from Victoria Deluxe on Vimeo.

Lees meer recensies in Kif Kif Filmblog

http://www.kifkif.be/cult/somer-zoekt-veel-co-producenten-0