Terakaft rockt de Roma

15-06-2015 | Leen Lesire

Zelden een publiek zo zien meedeinen op een nummer met de tekst ‘God is gezegend, er is geen god behalve God’.

Terakaft is de band rond zanger-gitarist Sanou en gitarist Diara. Met een aangepaste bezetting bracht Terakaft afgelopen vrijdag een stukje woestijn naar de Antwerpse Roma. Een perfecte afsluiter van een dag met tropische temperaturen.

De foyer van De Roma is goed gevuld. Vanaf de eerste akkoorden is de eerste rij enthousiastelingen al aan het meedeinen. Na een paar nummers zijn de volgende vijf rijen ook aan het heupwiegen op de meeslepende ritmes van de Touaregrock.

Het meeste enthousiasme komt er bij de titelsong van hun nieuwe cd: Ténéré. Zelden een publiek zo zien meedeinen op een nummer met de tekst ‘God is gezegend, er is geen god behalve God’. De setlist is ondertussen al een heel stuk gevorderd en pas nu komt er ook wat beweging in de band zelf. Tot dan stonden ze immers redelijk stil voor hun micro. Nu beginnen ze te glimlachen, te bewegen en hebben ze duidelijk plezier. Wellicht had dat iets te maken de bezetting van de band: twee van de vier muzikanten zijn last minute opgetrommeld. Voor een leek werd dat enkel duidelijk door het onwennige gevoel in het begin en de sporadische valse noten. Fans misten echter de herkenbare sound van gitarist Diara. Jammer dat de andere bezetting niet even geduid werd.

Diezelfde kenners wezen me erop dat – hoewel het een cd-voorstelling was – er bitter weinig nummers van de nieuwe cd gebracht werden. Maar zoals gezegd: de sfeer zat er in elk geval in. Dat het optreden geapprecieerd werd, zullen ze geweten hebben. De vier mannen moesten nog eens terugkomen voor een bisnummer.

 

>> https://terakaft.bandpage.com/
>> http://outhere.de/outhere/terakaft-strike-back/

http://www.kifkif.be/cult/terakaft-rockt-de-roma