[THEATER] Het Schaap van Vlaanderen

27-05-2013 |

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komen culturen elkaar tegen. En hoe! De één gaat door zijn dak van een simpel tekeningetje, voor de ander volstaat een stukje stof om moord en brand te schreeuwen. Discriminatie op de arbeidsmarkt, een racistische partij die electorale records breekt, rellen in Kuregem en Borgerhout. Jan met de pet en Fatima met de hoofddoek: het is geen gemakkelijk huwelijk. Terwijl: gewoon respectvol samenleven, hoe moeilijk kan dat zijn ?

 

Frank en Youssef nemen de uitdaging aan en maken een 70 punten plan op om de interculturele problemen definitief de wereld uit te helpen. Een compromis voor de trotse Vlaamse banier is snel gevonden, maar daar stopt hun queeste niet. Live en ongecensureerd pakken ze de zaken ten gronde aan en geen Mohammed cartoon die hen kan stoppen. De gelijkheid tussen man en vrouw, vrijheid van meningsuiting, de hoofddoek, ja, zelfs de Sint moet er aan geloven. Want de weg naar meer verdraagzaamheid is bezaaid met hete hangijzers die snakken naar een frisse lachbui ter verkoeling.
Voert deze kruisvaart hen naar een compromis à la Belge? Of maakt een geniepige interculturele bom hen alsnog tot martelaren op het altaar van de multiculturele samenleving?

 

Speeldata:

29 mei om 20u15 in het OPEK (Leuven samen met PRIC Vlaams Brabant)

en 31 mei om 20u00 in het CC Merksem (Antwerpen)

 

Klik hier voor meer info en om je gratis in te schrijven voor de première van deze voorstelling.

 

http://www.kifkif.be/cult/theater-het-schaap-van-vlaanderen