UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 04-11 november

04-11-2013 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

State of the arts | DEBAT
- 6 en 7 november -

 

Carolina over State of the Arts: "Een symposium dat de toestand van de kunst(enaars) in België in kaart wil brengen en wil nadenken over de toekomst ervan. Verschillende thema's, verschillende tafels en hoogstwaarschijnlijk veel meer gespreksstof dan tijd.

 

 

Seasick Steve | MUZIEK
- 7 november - 

Carolina over Seasick Steve: "Charles Bradley, Willis Earl Beal en Seasick Steve passen voor mij gek genoeg in hetzelfde rijtje. Allemaal leefden ze in pure armoede op straat en allemaal trekken ze nu volle zalen met funky muziek waar de rauwheid van af spat. Zo zie je maar weer."

 

 

A reason to talk, Sachli Gholamalizad en KunstZ | TEKST- EN MUZIEKTHEATER
- 7 & 8 november -

Öznur over Sachli Gholamalizad: "Een jonge actrice van Iraanse afkomst zoekt in A reason to talk naar verklaringen voor de moeizame relatie die zij met haar moeder ondervindt. Ze doet dat door zelf gedraaide filmbeelden uit Iran en België, dagboekfragmenten, herinneringen, romans en soundscapes te monteren."

 

 

Iwein Segers | COMEDY
 -9 november -

Öznur over Iwein Segers Vs. Een samenzwering van Idioten. Ofwel Panda: "Acteur en komiek Iwein Segers brengt een ode aan het cultboek ‘Een samenzwering van idioten’ dat pas 11 jaar nadat schrijver John Kennedy Toole in 1969 zelfmoord pleegde, verschijnt. Segers zwaait met de loftrompet op zijn eigen manier, weliswaar. Hij krijgt de hulp van een aantal zonderlinge figuren... En zorgt misschien zelfs voor onderhoudende muziek…Of misschien gebeurt er wel helemaal niks…Typisch!"

 

 


Amigos
| LITERAIR-MUZIKAAL THEATER
- 10 november -

Orlando over Amigos @ 't Arsenaal: "Verre vrienden is een bundel van kinderverhalen door nieuwe pennen en penselen in de jeugdliteratuur. Verre vrienden is ook een luisterboek in CD formaat. Verre vrienden neemt in "Amigos" ook de vorm aan van een theaterconcert voor 6+ en 10 november kan je met jouw dierbaarste 6-plussers gaan kijken, luisteren, zingen en dansen in Mechelen. Vriendschap als rode draad. Vriendschap in alle formaten."

 

What matters | HEDENDAAGSE KUNST
- t.e.m. 10 november -

Orlando over What matters: "16 nationale en internationale kunstenaars palmen het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel in en maken daar ruimte voor debat over de plaats van de kunst en de psychiatrie in onze samenleving. Hedendaagse kunst in een helende omgeving."

 

 

 

Doorlopend:

BE.Grafitti | EXPO 

- Tot en met 30 november -

Joachim over BE.Graffiti: "Met deze expo brengt Souterrain Productions een ode uit aan de Belgische grafittiscène. Zij brengen de crème de la crème van de Belgische graffiti samen in het kader van dertig jaar hip hopcultuur in België."

 

 

 


Red Star Line Museum | MUSEUM
- Permanent -

Öznur over de RSL: "Eind september opende het Red Star Line Museum de deuren, en het is absoluut een bezoek waard! Over die vele Europeanen die via Antwerpen hun geluk elders beproefden – hun verhalen op verschillende dragers overgebracht – ik heb gekeken, geluisterd, geroken. Er was het verhaal van een Russisch meisje wiens vader al vertrokken was naar ‘Amerika’, en toen er onlusten uitbraken in eigen dorp, besloot haar moeder met kroost de vader achterna te gaan. “Twee jaar later kwamen ze aan”, vertelde de stem!"

 

 

http://www.kifkif.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-04-11-november