UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 1 tot 7 september

30-08-2013 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

This is it! My Story.
EXPO - tot en met 20 december -

Tip van Carolina: "De afgelopen twee jaar reisde Kif Kif heel Vlaanderen rond en presteerde het keer op keer om jongeren in één dag een filmpje over hun migratiegeschiedenis te laten maken. De resultaten zijn even divers als de jongeren zelf, en toch raken ze allemaal. Echt het bekijken waard. Al zeg ik het zelf."

 

 

 

Jamal Ahlam met live band + De Kift @ Camping Louisa
CONCERT - 4 september 

Tip van Orlando: "Jamal Ahlam is een Marokkaans-Belgische zanger afkomstig uit Rabat die met een volledige band vele muziekstijlen combineert: Raï, Raggada, Chaabi, Charki... De Kift is een veelzijdige bende Nederlanders die met rock en fanfare als basis een heel eigen muziekuniversum creeren met hun poetische teksten."

 

 

NUFF SAID | MUZIEK - 6 september 

Tip van Carolina: "Nuff Said is een steeds weer verrassende samenstelling van binnenlands en buitenlands talent. Deze keer worden we verwend door Ladi6 (die je wel eens hoort bij Fat Freddy's Drop), Stijn Vranken, de supertalentvolle Nabil Aoulad en als kers een man die een show kan geven zonder een woord te zeggen: The Boy With Tape on His Face."  

 

 

België - Schotland | SPORT - 6 september 

Tip van Orlando: "De laatste kwalificatiematchen voor het WK beginnen op 06.09 tegen Schotland. Na een gelijkspel tegen een verzwakt Frankrijk en de verrassende winst van de Schotten tegen Engeland met 3-2, belooft deze ontmoeting heel interessant te worden. De vorige match heb ik gezien in het Antwerpse CARGO en de ambiance zat er zeker in, maar hopelijk deze keer toch op groot scherm in de Grote Markt. Duimen!"


 

Zeeland Nazomerfestival
THEATER- EN MUZIEKFESTIVAL - 27 augustus t.e.m. 7 september 

Tip van Orlando: "De artistieke leiding van dit festival ligt al jaren in handen van een Vlaming die trots is op het Belgische talent en het graag bij de noorderburen ten toon stelt. Het programma vol muziek en uniek locatietheater rekent deze keer op de aanwezigheid van Sir yes sir, El Juntacadaveres, Radio Modern, No angry young man, Escorial (van Muziektheater Transparant)"

 

Zomercollectie en ontmoeting met Postbode Cheval
TENTOONSTELLING - t.e.m. 8 september  

Tip van Sam: "Het Art & Marges Museum is een klein museum in het hartje van de Marollen. Het won dit jaar geheel terecht de Brusselse Museumprijs. Ze hebben een indrukwekkende eigen(wijze) collectie, maar ik kijk vooral uit naar de twee zalen waarin het feeërieke paleis van postbode Cheval aan bod komt. Zo'n eeuw geleden begon de postbode stenen te verzamelen op zijn ronde om er een gigantisch, romantisch kasteel mee te bouwen. Een ontroerend verhaal."

 

EXTRA TIP: SEUN KUTI in De Roma
CONCERT - 5 september

"De titel van zijn laatste album spreekt boekdelen. ‘From Africa With Fury: Rise’ moet de luisteraar wakker schudden en meeslepen. Muziek is hier de motor om een sterk sociaal bewogen boodschap over te brengen. Het tekent de afrobeat waarmee Seun Kuti in de voetsporen treedt van zijn wereldberoemde vader Fela Kuti. Als 30-jarige bezingt hij de problemen van deze tijd, zoals zijn vader als dertigjarige de misstanden uit de jaren 70 aan de kaak stelde. Frappant is dat hij dit met dezelfde groep doet als zijn vader: Egypt 80. Maar zijn band met dit befaamde orkest is natuurlijk niet nieuw. Als negenjarig jongetje verzorgde Seun met Egypt 80 al het voorprogramma van zijn vader. Op die manier kreeg hij de hypnotiserende mix van jazz, funk en Afrikaanse ritmes en de politieke impact van muziek met de paplepel ingegoten. Niet verwonderlijk dat Seun zijn afrobeat als tegengif ziet voor zowel de corporate pop als voor de corrupte olie-industrie die zijn land vervuilt."

http://www.kifkif.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-1-tot-7-september