UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 18 tot 25 oktober

18-10-2013 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

Mestizo Arts Festival (MAF)
19 t.e.m. 31 oktober 

 

Orlando over MAF: "Het grootse feest van de diversiteit in de breedste betekenis van het woord. MAF exploreert dit jaar het 'Fenotype', de artistieke identiteit anno 2013, met als gepaste motto: "You are here!"." 

Volledige programma MAF

 

Radicalisering bij jongeren in België en Nederland | Debat

23 oktober | Kif Kif ism. SINCOLLECTIEF

Belgische en Nederlandse jongeren trekken ten strijde naar Syrië. Beleidsmakers focussen op het remediëren bij terugkomst. Maar hoe worden de maatschappelijke oorzaken van dit fenomeen aan de kaak gesteld? Wat is de voedingsbodem van de radicalisering van jongeren? Over welke jongeren hebben we het precies en klopt het beeld dat de mainstreammedia van hen schetsen? Zijn er al jongeren teruggekeerd en hoe worden zijn opgevolgd?
Met Bilal Benyaich, Samira Azabar, Jan Jaap de Ruiter, en Chams Edinne Zaougui.
Reserveer hier je tickets

 


What matters | HEDENDAAGSE KUNST

t.e.m. 10 november 

Orlando over What Matters: "16 nationale en internationale kunstenaars palmen het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel in en maken daar ruimte voor debat over de plaats van de kunst en de psychiatrie in onze samenleving. Hedendaagse kunst in een helende omgeving."

 

 

Nigel Williams Bekent | COMEDY

van 10 oktober tot mei  

Öznur over Nigel Williams Bekent: "Nigel Williams laat alle stemmen in zijn hoofd spreken tijdens het eeuwige debat: ‘is de lach het doel of het middel? Doe ik het voor volle zalen of voor mezelf? Of allebei? En hoe moeilijk is het om te lachen met échte problemen, … en de ontnuchterende spiegel van je eigen domme gedrag?’"

 

 

Kerry James Marshall | EXPO

t.e.m. 2 februari


Carolina over KJM:
"Kerry James Marshall staat in een nog zeldzame (lees:eenzame) positie en weet die goed te gebruiken om subtiele kritiek te uiten. Zijn schilderijen zijn bijna altijd persiflages en verwijzingen naar de geschiedenis of de actualiteit. Zeker de bordjes lezen."

 

http://www.kifkif.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-18-tot-25-oktober