Uit in Vlaanderen met Kif Kif: van 20 - 25 mei

19-05-2014 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

Woensdag 21 mei

The Act of Killing | Film

Carolina: "Heb deze schokkende docu met medetipper Orlando Verde gezien, met zijn projector gericht op de witte muren van een vredig, leeg kloostertje. Het contrast kon niet groter zijn met de inhoud. The act of killing is (zoals O. zelf zei) Hannah Arendt's Banality of Evil, maar dan in praktijk gebracht. Ik zou er in ieder geval geen romantische date van maken."

 

Donderdag 22 & vrijdag 23 mei

Batacuda | Dans

Joachim: "In mei brengt Marcelo Evelin een bonte mengeling van meer dan vijftig performers samen in Batucada. De deelnemers wisselen van gedaante en warmen zich op, wachtend tot de parade losbarst in de Brusselse straten. Op de cadans van de Batucada worden de lichamen instrumenten voor de ritmische structuren en het snelle tempo van de choreografie. Maar de parade loopt vast in tijd en ruimte en onthult gaandeweg haar schaduwkant. Of hoe een feestelijke carnavalsoptocht en een grimmige protestmars in wezen niet veel van elkaar verschillen."

 

22 t.e.m. 24 mei

Grey Gardens | Dans & Theater

Orlando: "@ Campo, Gent. Een eigenaardige toneelbewerking van de gelijknamige documentaire over twee geisoleerde dames die een eigen eenzame wereld creeren."

 

 


Zaterdag 24 mei

Fight Night | Dans & Theater

Sam: "Op de vooravond van de verkiezingen kun je ook naar Fight Night van ontroerend goed. Een voorstelling waar je zelf stemt… speelt op verschillende plaatsen."

http://www.kifkif.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-van-20-25-mei