Vlieg laat 20.000 kinderen genieten van het zomers cultuuraanbod!

27-06-2011 | CultuurNet Vlaanderen

Er is tijdens deze actie speciale aandacht voor diversiteit.

Spannende schattenjacht in en rond culturele locaties in Vlaanderen en Brussel

Naar goede traditie organiseert Vlieg, het vrijetijdslabel voor families van CultuurNet Vlaanderen, een zomeractie. ‘De Schatten van Vlieg’ wil drempelverlagend werken om kinderen en gezinnen effectief aan te zetten tot cultuurparticipatie. Wie zoekt naar een schat, ontdekt meteen ook het rijke cultuur- en vrijetijdsaanbod voor families in de omgeving van de vindplaats.

De vorige zomeractie bracht meer dan 20.000 kinderen op de been. Families kunnen hun speurneuzen dit jaar de vrije loop laten van 27 juni tot 31 augustus. Ze kunnen op schattenjacht gaan in een 200-tal bibliotheken, musea, cultuurcentra, stads- en toeristische diensten, festivals en jeugdhuizen.

Er is tijdens deze actie speciale aandacht voor diversiteit. Samen met Gentse jeugdwerkers verstopt Vlieg 10 schatkisten in divers samengestelde volkswijken van Gent om de kinderen extra te stimuleren om kennis te maken met het erfgoed om de hoek.

Onderzoek van het Steunpunt Vakantieparticipatie toont aan dat op vakantie en daguitstap gaan veel positieve effecten kunnen teweeg brengen, waaronder het versterken van de gezinsbanden. Uit een EU-SILC enquête van de FOD Economie blijkt echter dat 18,9% van de Vlaamse kinderen in een huishouden leeft dat zich geen week vakantie kan permitteren.

De ‘Schatten van Vlieg’ brengt families, die hun zomer in Vlaanderen doorbrengen, in contact met een rijk cultuuraanbod. Een voorsmaakje van de 200 cultuurlocaties waar families op schattenjacht kunnen: o.a. De wereld van Kina, Theater aan Zee, impulscentrum voor muziek Musica, Kasteel van Horst, MuHKA en Kunstenfestival Watou.


 

http://www.kifkif.be/cult/vlieg-laat-20000-kinderen-genieten-van-het-zomers-cultuuraanbod