Voorbereidingen Night of the Fight VI in volle gang

02-12-2010 | Jackson Boxing Club vzw

Het programma van het boksgala Night of the Fight VI van 10 december eerstkomend is inmiddels gefinaliseerd.

BOXREC (US) GEEFT KAMP OUALI – BAILEY 4 STERRENSTATUS

Het programma van het boksgala Night of the Fight VI van 10 december eerstkomend is inmiddels gefinaliseerd.  De avond start met drie amateurkampen, waarbij een dameskamp tussen Joyce Van Ee en Isabelle Colson.  De profkampen starten met de Antwerpse zware welters Jimmy Winkel en Samir Abourig, gevolgd door de Belgische Armeen Sasha Yengoyan (ongeslagen in zijn 11 profkampen) tegen de Tsjechische zware welter Bronislav Kubin. 

Hierna neemt het grote Belgische bokstalent Junior Bauwens het in een 10 rounder voor de WBC Youth Intercontinental titel op tegen de Duitser Nico Schroeder.  Inmiddels heeft de onbetwiste internet boksbijbel BOXREC de hoofdkamp tussen Said Ouali en Randall Bailey de hoge kwalificatie van vier sterren gegeven, een absolute primeur voor een kamp op Belgische bodem. Voor Junior Bauwens worden het nog drukke weken.  Op 29 november wordt hij door de Gentse burgemeester en schepenen ontvangen op het Gentse Stadhuis waar zijn boek wordt voorgesteld.  Allicht wordt deze presentatie de aanloop naar heel wat mediabelangstelling voor de jonge bokser. Maar naarwaar het meest uitgekeken wordt is uiteraard de IBF Final Eliminator hoofdkamp tussen Said Ouali en Randall Bailey. 

De regerende wereldkampioen, de Sloveen Jan Zaveck, zal immers binnen de 6 maanden zijn IBF titel verplicht op het spel moeten zetten tegen de winnaar van deze kamp.  RANDALL BAILEY heeft zijn nr. 2 positie verworven door zijn verpletterende knock-out zege van 19 maart jl. in de Lotto Arena tegen Sugar Jackson, terwijl SAID OUALI door zijn sensationele KO zege in de eerste ronde tegen de Argentijn Hector Saldivia (MGM Grand in Las Vegas op 1 mei jl.) zowel bij de IBF als bij de andere prestigieuze WBA boksbond nu als officiële challenger staat genoteerd. Het belang en de inzet van deze kamp worden steeds duidelijker, ook in het buitenland.  Niet enkel heeft de onbetwiste internet boksbijbel BOXREC de kamp de hoge kwalificatie van 4 sterrren gegeven, een absolute primeur voor een Belgische boksmeeting, maar ondertussen vraagt men zich in de Verenigde Staten in alle toonaangevende media steeds meer af waarom deze topwedstrijd in België wordt georganiseerd. 

Het is duidelijk dat men in de States nog niet goed beseft wat voor een ambiance de boksgalas in de Antwerpse Lotto Arena meebrengen.  Allicht wordt dit binnenkort beter begrepen nu deze thriller ook in de USA live op televisie komt. De IBF heeft inmiddels ook de officials aangeduid, een zeer ervaren internationaal team met als scheidsrechter de Italiaan Roberto Ruggieri en als ringrechters Michael Ancona (USA), Grzegorz Molenda (Polen) en Arno Pokrandt (Duitsland).  Beide hoofdacteurs zijn ondertussen volop met hun voorbereiding bezig, Said Ouali in Las Vegas onder leiding van coach Roger Mayweather (niemand minder dan de oom én trainer van de beste bokser ter wereld Floyd Mayweather) en the Knock Out King Randall Bailey met oud-wereldkampioen John David Jackson in zijn vertrouwde Miami.


Ouali is vanaf 1 december in Antwerpen en Bailey landt op 5 december op Belgische bodem. Beiden leggen hier de laatste hand aan hun voorbereiding en werken ook een aantal promotionele verplichtingen af, waarvan de voornaamste zijn: op donderdag 2 december een Meet & Greet met Said Ouali in MAC te Dilsen, op zaterdag 4 december een Meet & Greet en Clinic met Ouali en Junior Bauwens in Athletes Care Antwerpen en op maandag 6 december de officiële persconferentie op het Antwerps Stadhuis met Bailey, Ouali en Bauwens. 

THE NIGHT OF THE FIGHT VI start om 19u30 op vrijdag 10 december en de prijzen van de plaatsen zijn : € 60,00 (ring) – 45,00 – 35,00 en 25,00. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, en telefonisch op nummer 070 345 345.
Voor VIP arrangementen kan men terecht bij www.lotto-arena.be. Zie bijlage

http://www.kifkif.be/cult/voorbereidingen-night-of-the-fight-vi-in-volle-gang