Over Kif Kif

Activiteiten

TOKO139
Statiestraat 1392600 Berchem

In dit Kif Kif salon gaan we op zoek naar de verschillende ontwikkelingsfasen en dimensies van de Vlaamse Beweging.

TOKO139
Statiestraat 139
2600 Berchem

Op woensdag 6 december wordt het boek 'Liever Sandra dan Samira?' voorgesteld in TOKO139. Auteur Pieter-Paul Verhaeghe gaat er in gesprek met Sarah Scheepers, Imade Anouri en Dounia Bourabain.

TOKO139
Statiestraat 139
2600 Berchem

De tijd van Belgisch Kongo is dan wel voorbij, de denkkaders die de kolonisering mogelijk, aanvaardbaar en onzichtbaar maakten, leven gewoon verder. In dit salongesprek zal Olivia U. Rutazibwa een gestoffeerd pleidooi houden voor verdergezette dekolonisatie in de Lage Landen.

In de media

Ines Dewulf en Ann Beirnaert, leerkrachten aan het atheneum, organiseerden samen met enkele van hun collega's het project 'kritisch denken' over maatschappelijke thema's. Het project lokte heel wat positieve reacties uit.

23-02-2016 | GVA | Lees verder

Kif Kif voorzitter Joachim Ben Yakoub en bestuursraadlid Ilse Hackethal geven uitleg op de anti-racisme betoging van afgelopen zondag. Kif Kif stagiair en redactielid Younes van den Broeck slamt er de pannen van het dak, samen met Amina Belorf en vele andere sterke stemmen.

20-05-2015 | Nadia El Khannoussi | Lees verder

Persberichten

Een nieuwe saus waar het multiculturele karakter van onze samenleving zich in weerspiegeld ziet. Één die iedereen lust en voldoet aan de diversiteit aan eetgewoontes en –behoeftes: vegan, lactosevrij, halal, koosjer, vetarm, bio... Klinkt ambitieus.

Kif Kif is solidair met de Gentse Lente, Minderhedenforum, Movement X en Hart Boven Hard en alle andere bewegingen, politieke partijen en individuen die kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit.

Over Kif Kif

Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Kif Kif bouwt mee aan een solidaire, democratische en interculturele samenleving

Zoek je de contactgegevens van KifKiffers? Of wil je gewoon weten wie wie is? En waar vind ik Kif Kif?

Kif Kif mengt zich met de regelmaat van de klok in het maatschappelijk debat. Dit doen we steeds vanuit sterk onderbouwde standpunten. Hier kan u er al enkele lezen.

Worden mensen met een migratieachtergrond 'gemiddeld' anders behandeld door winkeliers dan mensen zonder migratieachtergrond? Deze kwestie is vooral interessant in het licht van andere ontwikkelingen. Want het fenomeen beperkt zich niet tot de winkel.

http://www.kifkif.be/over-kif-kif