Belghanistan Party!

06-10-2010 | Protestants Sociaal Centrum

Jonge Afghaanse vluchtelingen vieren feest in Antwerpen

Op vrijdag 15 oktober organiseren de jonge Afghaanse vluchtelingen de Belghanistan Party in het Oude Badhuis.

De jongeren willen zich hierdoor op een positieve manier voorstellen aan de buurt. Op het programma staan Belgische en Afghaanse liveacts ( Campina Reggae en Haroon) en DJ's en foto's en film die de jongeren zelf uitkozen.

De jongeren vonden elkaar in de jongerenwerking van het Protestants Sociaal Centrum (deelwerking van CAW De Terp), waar een team van jeugdwerkers en maatschappelijk werkers jonge vluchtelingen begeleidt.

Steeds meer Afghaanse jongeren komen aankloppen om advies te vragen rond school, papieren, huisvesting, vrije tijd en psychosociale ondersteuning, kortom, het opbouwen van een netwerk. Afghanen maken de grootste groep uit van niet begeleide minderjarige asielzoekers uit in België.

“Met dit feest willen we de jongeren de kans geven om zich te tonen. Veel te vaak worden ze afgewezen. We hopen vrijdag mensen een beetje bewust te kunnen maken van de moeilijke situatie waarin deze groep zich bevindt en tegelijkertijd een leuk feestje bouwen.” aldus Marijke D'Herde, maatschappelijk werker bij de jongerenwerking.

Contact:

Nina Henkens – Jongerenwerker
Protestants Sociaal Centrum
Lange Stuivenbergstraat 54-56
2060 Antwerpen
03/235.34.05
0487/31.95.64
nina [dot] henkens [at] cawdeterp [dot] be.

Programma:

Doorlopend film en foto's
21.30u: film
21u: optreden 'Dosti' (Afghaanse zanger Haroon Samadi)
22.30u: optreden Campina Reggea
24.00: Soulshaker DJ's
01.30u: Afghaanse DJ's
02.30u: einde

 

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/belghanistan-party