(DS) 30.000 handtekeningen voor praktijktests

30-09-2008 | Kif Kif en D&A

Kif en D&A werken momenteel een langetermijnplanning uit voor het geval dat de praktijktests er niet doorkomen

Weigering invoering zal progressieve partijen stemmen kosten

Het intercultureel platform Kif Kif en de allochtone jongerenorganisatie Divers & Actief voeren de druk rond de praktijktests op. ‘De praktijktests zijn voor ons een breekpunt, en we zullen deze week verschillende acties opzetten om dit duidelijk te maken’, aldus voorzitter Mohamed El Omari van D&A.

Maandag 22 januari worden de parlementsleden van de meerderheidspartijen aangeschreven. Daarin staan argumenten waarom de amendementen die premier Verhofstadt aangekondigd heeft, een schijnoperatie zijn. Kif Kif en D&A zullen nadien ook nagaan welke partijen voor de afvoering van de praktijktests hebben gestemd. Op basis daarvan zullen deze organisaties een stemadvies geven met betrekking tot de komende federale verkiezingen. ‘Binnen de allochtone gemeenschappen en erbuiten is er grote verontwaardiging over het niet invoeren van de praktijktests, zeker na het Antwerpse verbod op de hoofddoek. Het ziet ernaar uit dat de mensen dit in het stemhokje zullen laten blijken en dat dit de progressieve partijen veel stemmen kan kosten’, zegt coördinator Dany Neudt van Kif Kif.

In de loop van de week zal een delegatie van verschillende organisaties uit het allochtone middenveld, de holebibeweging en organisaties voor andersvaliden een petitie met 30.000 handtekeningen afgeven op de verschillende partijhoofdkwartieren.

Volgende week zullen zoals eerder aangekondigd ook een aantal veelvoorkomende wantoestanden in beeld worden gebracht en aan het brede publiek bekend worden gemaakt. Op die manier willen Kif Kif en D&A zelf al de praktijktests invoeren.

Kif Kif en D&A werken momenteel een langetermijnplanning uit voor het geval dat de praktijktests er niet doorkomen. Op die manier willen ze het onderwerp blijvend op de politieke agenda plaatsen.

Lees ook:
Brief aan de parlementairen
 

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/ds-30000-handtekeningen-voor-praktijktests