Kif Kif lanceert nieuw dossier: Halal Monk - een christen op reis doorheen islam

14-02-2013 | Kif Kif

Een dossier dat nieuwe perspectieven biedt, langs horizonten van moslims in al hun verscheidenheid en vanuit het caleidoscopisch oogpunt van een christen. Op zijn minst verrassend en uiterst representatief voor de werking journalistiek van Kif Kif

Kif Kif verwelkomt met trots het nieuwe dossier Halal Monk op haar website

Halal Monk - een christen op reis doorheen islam - is tegelijkertijd een virtuele plaats van vrede, een man op een zoektocht naar waarheid en een poging om inspiratie te bieden aan al diegenen die zich vragen stellen over religie en cultuur.

Halal Monk is eveneens een christen die terug wat leven wil blazen in de oude traditie van ontmoetingen tussen monniken, predikers en artiesten van verschillende geloofsachtergronden. Hij doet dit doorheen openhartige gesprekken met belangrijke spirituele figuren en interessante artiesten uit de islamitische wereld. Hij spreekt met hen over allerhande onderwerpen op het kruispunt van religie, cultuur en maatschappij.

'Een dossier dat nieuwe perspectieven biedt, langs horizonten van moslims in al hun verscheidenheid en vanuit het caleidoscopisch oogpunt van een christen. Op zijn minst verrassend en uiterst representatief voor de werking journalistiek van Kif Kif' (Tinne Kenis - Kif Kif Journalistiek) 

De Nederlandstalige vertalingen van zijn gesprekken worden maandelijks gepubliceerd op www.kifkif.be in een apart dossier

Zo leest u nu alvast een gesprek met de New Yorkse imam Feisal Abdul Rauf en met Abdulwahid van Bommel over zijn vertalingen van de 'Masnavi', verzen van de beroemde Perzische moslim poëet Rumi.

>>>

Meer info:

tinne [at] kifkif [dot] be

www.halalmonk.com

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/kif-kif-lanceert-nieuw-dossier-halal-monk-een-christen-op-reis-doorheen-islam