Kif Kif lanceert ZemZem

08-09-2008 | Kif Kif

ZemZem verschijnt drie maal per jaar.

ZemZem is een onafhankelijk tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam.

ZemZem is een fusie tussen Midden-Oosten en Noord-Afrika tijdschrift Soera en Sharqiyyat, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor de studie van het Midden-Oosten en de Islam (MOI). ZemZem werkt nauw samen met de Belgischeinterculturele organisatie Kif Kif (www.kifkif.be).

 ZemZem wordt in Nederland en België in boekhandels verspreid door resp. uitgeverij Bulaaq en Van Halewyck.

ZemZem verschijnt drie maal per jaar. Het eerste nummer is een Marokko-special. Ondermeer artikelen over de moord op filmmaker Theo van Gogh, reportage over de film Submission in Marokko, de boodschap van Marokkaanse rappers, Marokkaanse websites, politiek activisme van Berberkunstenaars, reportage over het grote taboe van de Westelijke Sahara, reisverhaal over joden in Marokko, hervorming van het Marokkaanse familierecht, Marokkaanse haute couture, migratie en historische betrekkingen tussen Nederland en Marokko en islamisten in Marokko.

ZemZem is vernoemd naar de bron in Mekka nabij de Kaäba. Volgens de overlevering zou Hagar er water hebben ontdekt nadat Ibrahiem haar en Ismaïl had verstoten. Tijdens de hadj drinken pelgrims water uit deze bron.

Meer informatie vind je op www.zemzem.org

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/kif-kif-lanceert-zemzem