Kif Kif wint Kleurrijk Brusselprijs

23-09-2008 | Vrtnieuws

De wedstrijd moet een representatieve weergave zijn van wat er literair leeft binnen onze interculturele maatschappij

http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/061129kleurrijkbrusselprijs/index.shtml

De interculturele organisatie Kif Kif heeft met zijn literaire wedstrijd "Kleur de kunst!" de Kleurrijk Brusselprijs 2006 gewonnen.

Aan de prijs is een bedrag van 3.000 euro verbonden. De prijs, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, gaat naar een Brusselse, Nederlandstalige non-profitorganisatie die het voorbije jaar extra inspanningen leverde om de verdraagzaamheid en het samenleven in Brussel te bevorderen.

Kif Kif kreeg de prijs voor de 2e editie van de literaire wedstrijd "Kleur de kunst!" die jonge interculturele auteurs wil aanzetten om in de pen te kruipen.

Het intercultureel platform Kif Kif werd opgericht in 2001, maar schoot pas goed uit de startblokken met de oprichting van de website in 2003, vertelden voorzitter Tarik Fraihi (foto) en coördinator Dany Neudt toen ze de prijs in ontvangst namen."De wedstrijd moet een representatieve weergave zijn van wat er literair leeft binnen onze interculturele maatschappij", klonk het.

Kif Kif kreeg dit jaar 130 inzendingen waaruit 3 laureaten werden gekozen. Zij wonnen 1.000 euro en een cursus.
De jury koos Kif Kif omdat ze vond dat de literaire wedstrijd erg vernieuwend is, de nadruk legt op talent en mensen ertoe kan aanzetten om meer te lezen
 

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/kif-kif-wint-kleurrijk-brusselprijs