Persbericht: Kif Kif lanceert nieuw E-Book Columnkoorts - de verzamelde posts van O.

03-09-2014 | Kif Kif & Orlando Verde

‘De culturalisering van problemen leidt tot niks anders dan culturalisering van haat.’ Onder dit motto kreeg Orlando Verde enkele jaren geleden een uitzonderlijke vorm van koorts, die hem noodzaakte in zijn pen te kruipen. Columnkoorts. Velen met hem lijden aan dezelfde ziekte vandaag.

 

Toch is de Columnkoorts van Orlando van een bijzondere orde. Het is de Columnkoorts van een kritische burger tegen dominante gebruiken en denkbeelden, zo stelt cultuurjournalist Wouter Hillaert (Rekto:Verso, De Standaard) in de inleiding van dit e-book.

Misschien daarom niet wekelijks te lezen via uw favoriete mainstreammedia kanaal, waar wel steeds meer te vinden via alternatieve informatiebronnen voor anti-deadline journalistiek en doordachte opiniestukken zoals Kif Kif, Mo*Magazine en Rekto:Verso

Orlando Verde is geboren in Venezuela in 1977 en woont in Antwerpen sinds 2001. Mestieze melomaan. Verwend kind. Informaticus van opleiding. Schrijft en maakt films af en toe. Eigenlijk vertelt hij vooral graag verhaaltjes. Sinds jaren schrijft hij als blogger, opiniemaker en recensent voor Kif Kif.

Het e-book start met een reeks columns over de politieke situatie in zijn geboorteland Venezuela. Daarna lezen we columns over de situatie in eigen land België. Hier en daar een koortsachtige antwoord op collega columnisten. Enkele recensies over theaterstukken waar te weinig recensies over verschijnen…Alles met ogen die steeds proberen de dingen anders te zien.

Verde zelf verwoordt zijn kritisch verzameld werk als volgt: ‘Het is hopelijk een portret van het einde van een tijdperk’

 

>>> Het E-book Columnkoorts kan u hier downloaden <<<

>>>> Lees hier een interview met Orlando Verde <<<<

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/persbericht-kif-kif-lanceert-nieuw-e-book-columnkoorts-de-verzamelde-posts-van-o