[Persbericht] Kif Kif lanceert unieke bijlage bij Metro

18-11-2012 | Kif Kif

Kif Kif Perspectives brengt de blik van de jongeren op onze samenleving, hoe zij het samenleven ervaren, wat ze boeiend vinden en wat ze missen in het nieuws.

[Persbericht]
Kif Kif lanceert unieke bijlage bij Metro

Op dinsdag 20 november krijgen de treinreizigers in acht Europese landen een gratis bijlage bij hun vertrouwde Metro. Elk van deze bijdragen is gemaakt door een superdiverse groep aan vrijwilligers die hun perspectief op de samenleving, op het nieuws en diversiteit in het bijzonder willen tonen aan het brede publiek. In Vlaanderen heeft Kif Kif de organisatie van die bijlage op zich genomen, met de steun van Vlaanderen, de KBS en Open Society Foundation. “Kif Kif Perspectives brengt de blik van de jongeren op onze samenleving, hoe zij het samenleven ervaren, wat ze boeiend vinden en wat ze missen in het nieuws. Perspectives is een unieke selectie geworden van een project waar meer dan 30 jongeren aan meewerkten.”, zo zegt Carolina Maciel de França (hoofdredactie Kif Kif Perspectives).

In Kif Kif Perspectives staat het idee centraal dat België een superdiverse samenleving is. Superdiversiteit is de norm: meer dan 194 nationaliteiten leven in ons land samen en die superdiversiteit is onomkeerbaar. Die superdiverse samenleving kent  haar succesverhalen, we denken dan aan  van belgen of nieuwkomers met andere etnische origine van de eerste, tweede en derde generatie die vandaag professor, columnist of filmmaker zijn, of die werken voor de openbare omroep. Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn. Zo is er tot op vandaag sprake van discriminatie, wat voor velen een bepalend gegeven is in hun leven hier.


“Deze beide zijden van deze realiteit komen tot uiting in Kif Kif perspectives. We kijken letterlijk mee met de jongeren hoe zij de realiteit ervaren. We leren waar ze naar op kijken, en ook wat ze storend vinden. In die zin is de bijlage een voorbeeld van een alternatieve blik op de samenleving: een blik die evenveel de realiteit verbeeldt als die van andere media.”, aldus Ico Maly (coördinator Kif Kif).

“Als minister van Media wil ik Kif Kif graag steunen met dit knappe initiatief. Ik vind het erg goed dat KifKif onze enorm diverse wereld eens door de ogen van onze kritische jongeren laat zien. Jongeren zijn belangrijke mediamakers en mediagebruikers. Zij kunnen niet alleen leren van ons, wij kunnen ook enorm veel leren van hoe zij naar de wereld kijken. Het is bovendien een mooie gelegenheid om iedereen kennis te laten maken met Kif Kif. Zij zorgen er immers voor dat iedereen, ook jongeren uit kansengroepen, via media een stem krijgen in het maatschappelijke debat, iets wat ik ook binnen mijn beleid nog meer wil stimuleren.” (Minister Ingrid Lieten)

 

 

Contact:

Carolina Maciel de França | carolina [at] kifkif [dot] be | 0484/53.65.69

Ico Maly | Coördinator Kif Kif | Ico [at] kifkif [dot] be | 0498/11.32.36
 

 

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/persbericht-kif-kif-lanceert-unieke-bijlage-bij-metro