Verschrikkelijke Ikke op De Grote Parade!

Met het gemak van een druk op een knop dreigt u zo meteen meegesleurd te worden in een berichtenstroom waarin de deelnemers aan De Grote Parade van Hart Boven Hard zullen neergepoot worden als een zootje ongeregeld bestaande uit gesubsidieerde studentjes, kutallochtoontjes, beroepsdoppers,...
Verschrikkelijke Ikke op De Grote Parade!

Deze verschrikkelijke ikke heeft niets tegen mensen die over veel zuurstof beschikken en met een grote bewegingsamplitude door het leven kunnen dartelen maar stelt zich wel de vraag waarom de ene uit gebrek aan zuurstof moet stikken terwijl de andere zuurstofflessen met hopen kan opstapelen

 

Met het gemak van een druk op een knop dreigt u zo meteen meegesleurd te worden in een berichtenstroom waarin de deelnemers aan De Grote Parade van Hart Boven Hard zullen neergepoot worden als een zootje ongeregeld bestaande uit gesubsidieerde studentjes, oelewappers, kutallochtoontjes, ambetantenaren, armoedezaaiers, geesteszieken, beroepsdoppers, zure oudjes, prutsers die zichzelf kunstenaar beschouwen en nog ander gedegenereerd volk dat door de straten van Brussel trekt om wat keet te schoppen en van klagen en zagen een nationale sport wil maken. Allemaal verschrikkelijke ikke's, die niet over het intellect beschikken om te begrijpen dat er geen alternatief is. Die zich als domme runderen in betogingen en stakingen laten meeslepen en zo 's lands economie naar de verdoemenis helpen.  Zich maar niet willen aanpassen aan de regels en de wetten van dit land en de overheid als vijand nummer één beschouwen. Geboren in  onbemiddelde nesten en toch de pretentie hebben te willen studeren. Geen job hebben en de kids meenemen op café in plaats van actief te zoeken naar werk. Overuren kloppen en daarvoor betaald willen worden of minstens vakantiedagen in ruil willen. Willen werken om te leven in plaats van leven om te werken.

Verschrikkelijke ikke is hij of zij die opstapt in een parade, ogenschijnlijk georganiseerd door en voor het volk, maar die hoogstwaarschijnlijk vanuit linkse politieke partijbureaus en al zeker door de vakbonden,  met onzichtbare hand gestuurd wordt. Zo meteen draait die machine op volle toeren en tracht met een oorverdovend geluid te overstemmen waar het in feite om gaat en draait.

Deze verschillelijke ikke stapte gisteren met het bonte gezelschap mee. Niet omdat ik anders op zondag toch maar met de vingers zit te draaien en dit als een  goed excuus aangrijp om thuis buiten te geraken. Integendeel, liever was ik in de zetel blijven hangen om van daaruit het wielrennen op de voet te volgen. Om te genieten van de Flandriens die zich niet laten afschrikken door wind en regen.  Van de Italiaanse Flandrien, de Deense, Franse, Spaanse, Italiaanse, Britse, Poolse, Tsjechische, Australische, Argentijnse, Braziliaanse, Russische, Noorse, Belgische, Vlaamse en Waalse. Tot aan de streep onvermoeibaar strijden en bij dit rotweer modder en andere opgespatte vuiligheid als tussendoortje slikken.

Ik en vele duizenden andere verschrikkelijke ikke's komen op straat om ons te verzetten tegen het drieste besparingsbeleid.  Om luid aan de alarmbel te trekken. Op een vriendelijke manier, met de kinderen aan de hand, enkel gewapend met toeters en bellen. Zo verschrikkelijk klinkt dat niet. Bijna met een aub achteraan vragen we een menselijke toekomst voor iedereen. We vragen te bouwen aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en krijgt en een samenleving die mensen verenigt in plaats van verdeelt.

Deze verschrikkelijke ikke heeft niets tegen mensen die over veel zuurstof beschikken en met een grote bewegingsamplitude door het leven kunnen dartelen maar stelt zich wel de vraag waarom de ene uit gebrek aan zuurstof moet stikken terwijl de andere zuurstofflessen met hopen kan opstapelen.

Mijn persoonlijke reden om vandaag mee op te stappen vind ik dan ook niet zo verschrikkelijk. Daarmee stel ik één simpele en realistische vraag.  Is het mogelijk om bij een rantsoeneringdrang eerst  eens naar de verborgen voorraden te kijken en godbetert ze ook aan te spreken? Misschien hoeven we dan helemaal niet naar adem te happen en kunnen we straks allemaal wat vrijer ademen en kan ik op zondag naar de koers kijken zonder me te moeten afvragen wie er zo nodig ozontherapie moest.  Verschrikkelijke ikke toch!