[Zo kan het ook] Wanneer de hoofddoek er eens niet toe doet

Reyers Laat had gisteren een gesprek met een gynaecologe en een vroedvrouw. Opmerkelijk is dat de vroedvrouw Hanan Ben Abdelslam een hoofddoek droeg. Niets abnormaal zou je denken?
[Zo kan het ook] Wanneer de hoofddoek er eens niet toe
 

In Vlaanderen blijven pas bevallen vrouwen te lang op de kraamafdeling. Voortaan kunnen ziekenhuizen hier voor gestraft worden. Reyers Laat had hierover gisteren een gesprek met een gynaecologe en een vroedvrouw. Opmerkelijk is dat de vroedvrouw Hanan Ben Abdelslam een hoofddoek droeg. Niets abnormaal zou je denken? Jawel, we merken maar al te vaak op dat de media enkel mensen uitnodigt met een “andere” culturele achtergrond als het over typische thema’s gaat zoals diversiteit, racisme en terrorisme...

Gisteren was dit bij Reyers Laat niet het geval. Er werd niet benadrukt dat de vroedvrouw een hoofddoek droeg of er werd in de vraagstelling niet verwezen naar haar culturele achtergrond. 

Culturele achtergrond heeft namelijk weinig tot niks te maken met het feit of een persoon al dan niet goed is in zijn of haar job. 

 

 

>>> Lees meer 'good practices' in het dossier 'Zo kan het ook'

In dit dossier verzamelen we voorbeelden rondom ons die een representatieve weerspiegeling zijn van de superdiverse maatschappij waarin we leven. Diversiteit in beeld gebracht, zonder benadrukt te worden of er een expliciete waarde aan te geven.

 

Oproep: Ken jij een voorbeeld van andere bedrijven of organisaties die diversiteit op de werkvloer promoten? Of gewoon voorbeelden van zaken (reclame, tv, media,...) waar superdiversiteit normaal is? Laat het ons dan zeker weten! ([email protected])