Leerlinge wordt voor één dag Volksvertegenwoordiger voor het goede doel

Onder de slogan ‘Work for Change’ gaan vandaag Vlaamse en Brusselse scholieren tijdens de schooluren één dag werken.

Imane Taouil zal de job uitoefenen van Vlaams Volkvertegenwoordiger Khadija Zamouri. “Het loon dat ze vandaag verdient gaat integraal naar een project voor jonge koffieboren in Peru,” zegt Zamouri.

De actie gaat uit van Zuiddag. een vzw die jongeren wereldwijd stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dit jaar staat Zuiddag in het teken van een project voor jonge koffieboeren in Peru. Zowat 10.000 Vlaamse en Brusselse scholieren van het vierde, vijfde, zesde en zevende middelbaar nemen eraan deel. Ook heel wat bedrijven en organisaties doen mee door jobs vrij te maken voor deelnemende scholieren.

Eén van hen is Vlaams Volksvertegenwoordiger Khadija Zamouri. Vandaag laat ze haar job uitoefenen door een leerlinge van het Koninklijk Atheneum van Koekelberg, Imane Taouil. “Zij zal voor één dag mijn job uitoefenen,” zegt Khadija Zamouri. “Het loon dat ze vandaag daarmee verdient gaat integraal naar het project ‘Proef je Passie’ van Vredeseilanden. In Peru ondersteunen ze jongeren die een toekomst als koffieboer willen.”

Zamouri zal Taouil wel wat bijstaan vandaag. “Uiteraard laat ik haar niet aan haar lot over. Integendeel. Ik zal ze goed begeleiden, zowel in het Vlaams parlement, bij commissievergaderingen en andere activiteiten. Imane gaat een hele dag met mij op stap en werkt zo een dagje voor haar vrienden in het Zuiden.”

Meer informatie over Zuiddag kunt u terugvinden op www.zuiddag.be .