Welkom

Karen Armstrong wordt wereldwijd als één van de meest inspirerende experts in religie betiteld. Haar bestseller van vijfhonderd pagina’s, ‘Een geschiedenis van God’, kent ondertussen al een vierentwintigste druk. Het is dan ook een must read.

18-08-2017 | Hafsa El-Bazioui | Lees verder

Nu de mensen die een ouderwetse kiesschijf-telefoon gebruikt hebben stilaan een minderheid worden en de swipe-generatie het overneemt, heeft de installatie Misconnected van Kyoko Scholiers een zware lading van nostalgie. Het verwijst naar een verloren verbondenheid tussen mensen.

17-08-2017 | Kif Kif | Lees verder

De erkenning van de soldaten die meededen beperkt zich tot de ‘ware Britten’, de autochtone Europeanen, want de Britten met een andere achtergrond die op dat moment daar talrijk aanwezig waren, vallen nergens te bespeuren.

09-08-2017 | Orlando Verde | Lees verder

Mechelse agenten moeten voortaan iedere identiteitscontrole registreren, een gewaagde maar voor sommigen nodige stap tegen ‘ethnic profiling’ door de politie. Dat nieuws werd begin juli bekend gemaakt tijdens een Mechels debat, waar nog veel meer te horen viel.

04-08-2017 | Mohamed Barrie | Lees verder

Ludo Segers bespreekt het boek van de Nederlandse columniste en presentatrice Anousha Nzume.

03-08-2017 | Ludo Segers | Lees verder

Andere stemmen

Een dwangsom moet beschouwd worden als een sanctie. De Belgische staat heeft geen keuze tussen enerzijds de som te betalen of anderzijds het visum af te geven. De Belgische Staat moet een visum afleveren. Zoniet wordt zij gesanctioneerd.

Hierbij een reactie op de nieuwsberichten in Het Laatste Nieuws, de Morgen en de Tijd dat de Vlaamse subsidies voor het middenveld op drie jaar tijd met 100 miljoen zouden gestegen zijn tot 790 miljoen. Gebaseerd op een ‘onderzoek’ van Lorin Parys.

Elk jaar opnieuw, hetzelfde discours en dezelfde kortstondige golf van selectieve verontwaardiging. Er wordt langs alle kanten over één geloofsgemeenschap gepraat zonder zin voor nuance of ruimte voor de inzichten of mening van de leden van diezelfde geloofsgemeenschap.

Jobs

Cummins is een multinational en een van de grootste producenten van diesel- en gasmotoren ter wereld. Na een aantal weken te hebben gewerkt in dit bedrijf te Rumst heb ik eigenhandig mogen ervaren hoe het is om te werken in een multiculturele omgeving.

Onderzoek

Onderzoeker Thomas Swerts (UA) bestudeert onder andere de opkomst van activisme van mensen zonder wettig verblijf en de mogelijkheden voor ongedocumenteerd activisme in verschillende contexten.

Dossiers

In deze Kif Kif Filmblog bundelen we interessante filmrecensies van conventionele en minder conventionele films en proberen we vanuit verschillende standpunten films te fileren.

http://www.kifkif.be/index.php?module=htmlpages&func=display&pid=9